MBJSS U12 basketbolisti beidz BBBL sezonu

iesūtīts: 2018.05.08 14:03
No 4.-6.maijam Rīgā-Ķeizarmeža sporta kompleksā un Mārupes Sporta centrā notika pēdējais šīs sezonas U12 (20016.g.dz.) BBBL (Baltijas zēnu basketbola līga) posms. Mārupes SC spēlēja TOP 16 komandas, bet Ķeizarmežā notika Mini fināli no 17.-24.vietai, kur sacentās Madonas BJSS, Mārupes Lauvas, Tukums, Rīga/Jugla, Līvāni, I.Miglinieka sk./Salaspils, Rīga/Rīdzene , Zebra (Tartu,Igaunija).

Pirmajā finālposma dienā Ķeizarmeža sporta zālē sacentāmies pret Mārupes Lauvām- diemžēl šī spēle nepavisam nesekmējās metienos, tāpēc zaudējums 28:47. Pēc spēles devāmies uz Mārupes SC, kur norisinājās tehnikas elementu stafete Ballzy skills challenge. Uz šo sacensību bija ieradušās visas ši posma 24 komandas. Katrā tehnikas stafetē startēja 5 jaunieši no komandas. Madonas BJSS komanda parādīja ļoti labu tehnisko sagatavotību-pirmajā 1/16  fināla stafetē uzvarēta Maskavas SH, otrajā 1/8 fināla stafetē uzvara pār T.Sokk (Igaunija), 1/4 fināla stafetē uzvara pār Līvāniem. Tādējādi iekļūts labāko četriniekā. 1/2 fināla stafetē sāpīgs zaudējums ASKA (Lietuva). Stafetē labo sniegumu parādīja-  J.Liepiņš, T.Gulbis, R.Ščeglovs, P.Supe, K.Greidiņš.

     Otrajā dienā uz Mini finālu grupas spēļu turpinājumu noskaņojāmies  kaujinieciski un tas deva rezultātu. Pirmajā dienas spēlē smaga uzvara pār BS Rīga/Jugla 41:35, bet tas vēl grupā skaidrību neieviesa. Pēdējā spēlē pret Tukums komandu bija nepieciešama uzvara,lai grupā ierindotos 2.vietā un turpinātu cīņu par augstāku vietu kopvērtējumā. Smagā cīņā pert Tukumu izcīnījām uzvaru 38:32.

     Pēdējā posma dienā cīņa par 19.-20.vietu kopvērtējumā pret Līvānu komandu. Spēle tiešām bija cienīga Mini finālu gaisotnei. Pēc spēles beigu signāla tablo vēstīja neizšķirtu, pēc pirmā pagarinājuma arī, bet otrajā pagarinājumā veiksme bija pretinieku pusē. Zaudējums otrajā pagarinājumā 41:43.

     Šajā sezonā U12 (2006.g.dz.) vecuma grupā BBBL startēja 28 komandas, kas tika sadalītas 2 apakšgrupās par 14 komandām katrā. Madonas BJSS startēja A apakšgrupā , kurā pēc 3 posmu sacensībām izcīnītas 4 uzvaras un 7 zaudējumi, un grupā ieņemta 10.vieta. 28 komandu konkurencē kopvērtējumā izcīnīta 20.vieta. Tas ir labs sniegums un neatsverama pieredze, jo spēlēts pret „grandiem”. TOP komandas šosezona bija – 1.vietā „ASKA”( Šauļi, Lietuva), 2.vietā „Grom” (Maskava, krievija), 3.vietā „CSKA” (Maskava, Krievija), 4.vietā „MUKI” (Helsinki, Somija), 5.vietā Mārupes SC, 6.vietā „Keila KK” (Igaunija), 7.vietā „Dinamo” (Maskava, Krievija), 8.vietā  „Timirjazevskaya” (Sankt Pēterburga, Krievija).

      Arī Latvijas Jaunatnes basketbola līgā rezultāti nav peļami- 38 komandu konkurencē kopvērtējumā izcīnīta 11.vieta.

      Paldies par šo BBBL sezonu jauniešu vecākiem, Madonas BJSS un pašiem spēlētājiem! Šajā sezonā BBBL posmos komandā iesaistīju 17 spēlētājus- Deniss Aņikins, Toms Gulbis, Rainers Ščeglovs, Viesturs Baužis, Jānis Diks Bortņikovs, Kristers Greidiņš, Markuss Peilāns, Markuss Ļebedevs, Pēteris Supe, Mario Strods, Pauls Kristofers Pātaga, Sanijs Dagnis Lietavietis, Jēkabs Liepiņš, Rihards Udrass, Rišards Dimitrovs, Rolands Antulis, Rainers Dominiks Iecelnieks.

     Lai mums izdotos 2018./2019.gada sezona - būs jāiegulda liels darbs vasarā. Ar dienas treniņnometni sāksim starpsezonas darbu jau no 17.-22.jūnijam. Aicinu arī jaunus basketbolu trenēties gribošus zēnus ,kuri dzimuši 2009., 2008., 2007., 2006.gadā- jo sākt trenēties nekad nav par vēlu!

Agnis Beķeris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums