Uģis Beķeris - Latvijas izlases sastāvā izcīna bronzas medaļu Eiropas jauniešu čempionāta stafetē

iesūtīts: 2018.02.09 17:53
Ar stafetes sacensībām ceturtdien Bulgārijā noslēdzies Eiropas čempionāts, Pasaules junioru čempionāts un Eiropas jauniešu čempionāts orientēšanās ar slēpēm, kur Latvijas jauniešu komanda ar Emīlu Zērni, Uģi Beķeri un Paulu Alberingu sastāvā izcīnījusi bronzas medaļas.

Jauniešu komandas pirmajā etapā devās Emīls Zērnis (Saldus OK), kurš Latviju izvirzīja 4. vietā, stafeti nododot gandrīz piecas minūtes aiz līderiem Somijas komandas, bet tikai minūti aiz 3. vietas. Uģis Beķeris (Madonas BJSS/OK Arona) otrajā etapā stafetes maiņā ieradās 40 sekundes aiz Čehijas komandas, kas tobrīd atradās bronzas pozīcijā, taču čehu trešā etapa veicējs jau distances sākumā pieļāva kļūdu, un Pauls Alberings (Burkānciems OK) finišēja pārliecinošā 3. vietā, piekāpjoties tikai vienaudžiem no Somijas un Krievijas. Visu komandu ieskaitē Latvijai 4. vieta, taču priekšā mūsējiem finišēja divas Krievijas komandas, no kurām rezultāts tiek ieskaitīts tikai vienai. “Krievijas trešā etapa veicēju redzēju slēpojot uz ceturto punktu, un viņam tuvumā neredzēju Čehijas sportistu. Tad jau nopratu, ka cīnos par trijnieku. Atlika tikai neuztaisīt kļūdas un noturēt tempu,” komentē P. Alberings. Jaunais sportists atzīst, ka individuālās sacensības šajā čempionātā viņam nebija izdevušās, tomēr par paveikto stafetē ir liels prieks.

Pasaules junioru čempionātā puišu konkurencē Latvijas komandas sastāvā startēja Niks Pļaviņš (Madonas BJSS/OK Arona), Rūdolfs Matīss Vimba (ZVOC-VBSS) un Andris Sarksņa (Ogre OK), taču komanda finišēja bez rezultāta, jo A. Sarksņa trešajā etapā neatzīmējās vienā no kontrolpunktiem, savukārt junioru meiteņu stafetē Arta Renāte Rulle (ZVOC-VBSS), Anna Emīlija Suta (ZVOC-VBSS) un Monika Baduna (Madonas BJSS/Arona OK) finišēja 12. vietā.

Komandas treneris Gunārs Ikaunieks atzīst, ka liels mīnuss visai Latvijas komandai bija tas, ka Baltijā šoziem nav piemēroti apstākļi, lai gatavotos čempionātam, kā arī pietrūcis ziemas orientēšanās sacensību, tomēr jauniešu puišu komandas medaļa nav liels pārsteigums: “Tāds mērķis jau vakar sanāksmē tika uzstādīts. Puikām netika teikts, ka mērķis ir sešinieks, mērķis bija medaļa, un viņi to paveica. Šī grupa čempionātu jau labi iesāka sprinta distancē. Vidējā un garajā distancē rezultāti bija viduvēji, tomēr šodienas starts ir ļoti patīkams.”

Informācijas avots: Latvijas orientēšanās federācija

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums