.

Latviju Phjončhanas ziemas Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 35 sportisti, arī Madonas novada sportists -distanču slēpotājs Indulis Bikše

iesūtīts: 2018.01.23 14:16
Pirmdien – 22.janvārī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts Latvijas Olimpiskās komandas “Phjončhana 2018” sastāvs startam XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 9. līdz 25. februārim notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā.

Delegācijā ir iekļauti 35 sportisti deviņās sporta disciplīnās: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

“Vispirms vēlos atzīmēt, ka 14 sportistiem no 35 Phjončhanā būs Olimpiskā debija. Jaunie Olimpieši veiksmīgi sevi apliecināja Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess  gandarījums,” norāda Latvijas Olimpiskās delegācijas “Phjončhana 2018” vadītājs Žoržs Tikmers. “Vienlaikus mūsu komanda ir pieredzējušāka, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau otrās, trešās un ceturtās Olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms ir apvienots ar pieredzes briedumu.”

Apstiprinātajā delegācijas sarakstā ir iekļauti arī 35 treneri un apkalpojošās personas, 7 medicīnas darbinieki, 9 valsts amatpersonas, 6 LOK amatpersonas, 10 viesi, kā arī 5 ziemas sporta veidu federāciju prezidenti. Trīs federāciju prezidenti ir saņēmuši starptautisko federāciju akreditācijas un apmeklēs Phjončhanas ziemas Olimpiskās spēles.

Latvijas izlases sastāvā ir arī iekļauts Madonas novada sportists - distanču slēpotājs Indulis Bikše. Latvijas slēpošanas federācija Indulim ir izvirzījusi uzdevumu XXII ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā(Koreja) cīnīties par 30. – 60. vietām. Indulim uz Olimpiskajām spēlēm līdzi dodas arī viņa treneris Zintis Bikše. Veiksmi, izturību, sportiskus panākumus Indulim un viņa komandai Olimpiskajās spēlēs un mājās.

Madonas novada pašvaldības sporta darba organizators: M.Gailums

Plašāka informācija par Latvijas komandu: www.lok.lv

Informācijas avots: Latvijas Olimpiskā komiteja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums