SVĒTKU NOSKAŅĀS AR KARTI UN KOMPASU, UN JŪRAS VĒJU

iesūtīts: 2017.11.15 11:31
Novembra vidū Latvija svin savu dzimšanas dienu. Nedēļa starp 11. un 18. novembri aizrit Brīvības nedēļas gaisotnē.

11. novembrī Kolkā un Kolkas apkārtnes mežos tika organizēts Brīvības rogainings- sacensības, kurās dalībnieku komandas noskaidroja izturīgāko un pareizāko izvēli izdarījušo 15 vecuma un dzimuma grupās, kā arī iesācēju jeb OPEN grupā.

Rogainings 4 un 6 h distancēs deva ieskaites punktus Latvijas kausa ietvaros. Paralēli 4h distancē tika izcīnīts Brīvības rogaininga Pašvaldību kauss, kurā Latvijas pašvaldību komandas sacentās savā starpā.

Kolka un Kolkas rags- vēl tikai pirms 30 gadiem-slēgtā teritorija, bet šodien-dabas dota satikšanās vieta jūrām un tautām, saullēktam un saulrietam, cilvēkam un dabai. Tā saka Kolkas un Kolkasraga Lieldraugs Jānis Dambītis.

Tā ir kā simbols domu plašumam, atvērtībai un Brīvībai- tā saka  Ceļojumu un orientēšanās klubs  “Silva”.

Un tieši tāpēc 2017. gada Brīvības rogainings un Brīvības rogaininga Pašvaldību kauss notika Kolkā.

 Satikšanās un iepazīšanās ar  lībiešiem un Slīteres nacionālo parku, lībiešu zilibaltzaļā karoga krāsu godināšana, sportošana, un protam arī baudāma kultūras programma kopā ar fonda Viegli, Kustības 1836 un vietējiem māksliniekiem un aizdegtas Lāčplēša dienas svecītes par Brīvību!

Pavisam šajās sacensībās bija pieteikti 527 dalībnieki, pašvaldības pārstāvēja 111 dalībnieki, kopumā 42 komandas, 15 pašvaldības. Viskuplāk tika pārstāvēta Durbes novada pašvaldība, savukārt tālāko ceļu uz Kolku mēroja komandas no Jaunpiebalgas, Apes, Jēkabpils un Madonas.

Madonas novada komandas dalībnieks Artis Dāvis šādās sacensībās startēja pirmo reizi un pēc finiša nešaubīgi apgalvoja, ka pasākums viņu pozitīvi “paņēma” un ir gatavs to atkārtot,”

Turklāt, kā norāda dalībnieki, orientēšanās ir labs veids, kā atpūsties no ikdienas rūpēm, baudot svaigu gaisu un dabu. Tā ir veselīga brīvā laika pavadīšana, kas pieejama ikvienam.

Piecpadsmit komandu konkurencē Pašvaldību kausu izcīnīja  Kocēnu novada pašvaldības komanda, aiz sevis atstājot Jaunpiebalgas un Apes novadus, startējot pirmo gadu Madonas novada komandai  5.vieta.

            Patīkami pārsteidza Madonas novada meiteņu komanda: Līva Dāve un Dana Nagle, izcīnot pirmo vietu savā grupā, gūstot uzvaru pār daudz pieredzējušākajām meitenēm no Salas novada.

            Sieviešu superveterānu grupā arī uzvara Madonas novada 3. komandai, kuras sastāvā startēja Dace Saulīte un Aira Bērziņa.

            Vīriešu veterānu Madonas 2.komandai, kuras sastāvā Juris Borovikovs un Artis Dāvis 9 vietā.

            Vērtīgu sacensību pieredzi guva Inga Jansone un Ilona Pupause.

            Paldies Madonas novadam par morālu un materiālu atbalstu un Jaunpiebalgas novadam par nogādāšanu uz sacensībām, un uz tikšanos 2018.gada 17.novembrī Brīvības rogainingā!

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums