.

Raimo Vīgants PK kopvērtējumā otrais

iesūtīts: 2017.09.12 10:35
Ar nebijušu panākumu Latvijas komandai ir noslēgušies Pasaules kausa posmi rollerslēpošanā, kur madonietis Raimo Vīgants kopvērtējuma izcīnīja otro vietu, vien piekapjoties Itālijas sportistam Frncesco Becchis.

No septembra sākuma mūsu novadnieki Raimo Vīgants un Kitija Auziņa atrodas starptautiskās slēpošanas federācijas rīkotajā treniniņnometnē  Itālijā(Val de Fiemma), kur gatavojas ziemas sezonai. Netālu no nometnes vietas Trento pilsētiņā notika arī Pasaules kausa pēdējais ceturtais posms rollerslēpošanā. Sacensībās piedalījās arī mūsu sportisti, kur ļoti labus rezultātus arī parādīja arī mūsu sportisti. Pēc PK treša posma, kas norisinājās augusta vidū Madonā, kur mūsu sportists Raimo Vīgants izcīnīja 1zelta un 2sudraba medaļas, Raimo kopvērtējumā junioru konkurencē izvirzījās trešajā vietā. Pasaules kausa pēdējā ceturtajā posmā Raimo bija labi jānostartē, lai saglabātu vietu pirmajā trīniekā, kas viņam arī izdevās. Raimo ne tikai saglabāja vietu trijniekā, bet arī spēja kopvērtējuma pacelties uz otro vietu. Tas ir nebijis sasniegums Latvijas rollerslēpošanas saimei, jo neviens latvietis iepriekš to nekad  nav sasniedzis. Raimo pierādīja, kad viņš ir vispusīgs, jo spēj cīnīties par godalgām, ne tikai sprintā, bet arī garajās distancēs.

Pirmajā sacensību dienā sprintā,Raimo pēc kvalifikācijas dalīja 3-5 vietu. Uzvarot astodaļfinālu un ceturdaļfinalu, Raimo pusfinālā stājās pretī kvalifikācijas uzvarētājs Itālis Mattia Armellini . Kā Raimo teica, tas bija visgrūtākais izslēgšanas brauciens, jo pagājušajā gadā, tieši Mattia uzvarēja Raimo pusfināla. Šoreiz Raimo ļoti sīvā cīņā spēja uzvarēt, un iekļūt finālā, kur pretī stājās Pasaules kausa līderis  itālis Frncesco Becchis. Finālā Raimo izrādījās krietni pārāks un izcīnīja zelta medaļu. Vel sprintā ļoti veiksmīgi nostartēja arī Kitija Auziņa, kas sieviešu konkurencē izcīnīja augsto sesto vietu.

Otrajā sacensību  diena 4,7km pret kalnu klasiskajā stilā, ļoti lietainos  laika apstākļos, Raimo izcīnīja 9.vietu. Kā Raimo pats komentēja, klasikā rollerslēpes būtiski atšķīrās, ir rollerslēpes ko izmanto Itāļi, kas ir ātrākas par tām, kas ir mums iegādātas, turklāt nav Latvijā trases, kur sagatavoties un  varētu braukt 5km tikai pret kalnu. Tomēr Raimo arī pēc otrās sacensību dienas  saglabāja otro vietu kopvērtējumā. Kitija klasiskajā distancē sievietēm izcīnīja 11.vietu.

Trešajā  sacensību diena notika iedzīšanas sacensības brīvajā solī, ņemot vērā klasikā soļa rezultātus. Lietainos laika apstākļos, kur sportisti piedzīvoja arī kritienus, Raimo startēja no devītajā pozīcijā 1min30sek aiz līdera. Uzrādot otro labāko laiku viņš noķēra visus līderus un iedzīšanā izcīnīja bronzas medaļu, kas kopvērtējumā viņam deva pārliecinoši otro vietu.   

Paldies Madonas novada domei par finansiālu atbalstu, lai nokļūtu mūsu sportisti uz treniņnometni un sacensībām.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums