.

LSVS 54.sporta spēļu finālsacensībās

iesūtīts: 2017.07.24 14:08
Aizvadītajā nedēļas nogalē divu dienu garumā Valkā - Valgā norisinājās Latvijas sporta veterānu 54.sporta spēļu finālsacensības vieglatlētikā, minifutbolā, volejbolā, basketbolā un rokasbumbā. Sacensības pulcēja vairāk nekā tūkstoš dalībniekus no dažādām Latvijas pašvaldībām, kā arī Lietuvas un Igaunijas.

15. jūlija novakarē Valkas iedzīvotājus priecēja Latvijas sporta veterānu daudzskaitlīgā kolona, soļojot pa pilsētas galveno ielu uz stadionu pūtēju orķestra pavadījumā. Tur LSVS 54. sporta spēles, kas veltītas Latvijas simtgadei, atklāja Saeimas deputāts, Olimpiskais čempions, zinātņu doktors Ivans Klementjevs un Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Stadionā esošie skatītāji un stadiona apkārtnē dzīvojošie iedzīvotāji ar sajūsmu noklausījās Valkas novada domes priekšsēdētāja izpildījumā dziedāto Latvijas valsts himnu. Pie informatora pults kā vienmēr bija leģendārais sporta komentētājs Gunārs Jākobsons un Andris Staģis.

Atklāšanas parādē madonieši vēlreiz atgādināja, ka slēpošanā un riteņbraukšana ir labākie sportojošie veterāni Latvijā, ko apliecināja slēpojošais gailis un riteņbraucējs – cālis. Kā rezultātā Madonas novada komanda tika atzīmēta kā atraktīvākā,  saņemot milzu kliņģeri.

Lieliskie laika apstākļi un prasmīga sacensību organizācija veicināja sekmīgu sacensību norisi visās ieprogrammētās Valkas un Valgas sporta bāzēs: Valkas stadionā, Valgas stadionā un Valgas vesera mešanas arēnā.

Vieglatlētikas sacensībās piedalījās 467 dalībnieki no 40 Latvijas komandām.

Madonas novada komandā startēja deviņpadsmit vieglatlēti, kuri izcīnīja 29 medaļas – 10 zelta medaļas, 10 sudraba, 9 bronzas medaļas. Labs medaļu birums!

Tradicionāli sacensības uzsāka soļotāji, kas veica 3 kilometru distanci. Kungiem otro pozīciju V 60+ grupā ieguva Leons Seškens, startējot pirmo reiz šajā disciplīnā. Dacei Saulītei S55+ grupā zelts 3 kilometru un 5 kilometru distancēs.

            Skrejceliņos sevi teicami parādīja Ruta Kozlovska S60+ grupā, viņai divas zelta un viena sudraba medaļa, kā arī Zinaida Rācenāja, un “jaunā veterāne” Solvita Bērziņa, arī Leons Seškens un Jānis Latkovskis.

Mešanas disciplīnas risinājās Igaunijas teritorijā. Madonieši mešanas disciplīnu arēnā spīdoši aizvadīja sacensības. Vesera mešanā, gan diska mešanā, gan lodes grūšanā uz visaugstākā godalgotā pakāpiena Santa Jokuma. Vērā ņemams viņas rezultāts diska mešanā – 32.63m un lodes grūšanā – 10.33m. Medaļas arī Mārai Bārbalei S50+ grupā, Līgai Platpīrei S65 grupā, Valdim Jermacānam V35+ grupā, Uldim Sudāram V60+ grupā,  Kārlim Bricim V65+grupā, Jānim Ludānam V70+ grupā.

Augstlēkšanā pirmo vietu izcīnīja Aivis Finķis –  pārvarot 1.70m augstumu.

Noteikti jāpiemin arī visi tie komandas dalībnieki, kuriem līdz pjedestālam pietrūka tikai viens solis: Iveta Pastare, Ilona Pupause, Rita Latkovska, Eduards Lauris.

Rezultātā Madonas novads komandu vērtējumā bija ieguvis 367 punktus. LSVS sporta spēlēs vieglatlētikā komandu ieskaitē tiek vērtētas 25 labākās individuālās vietas un viena stafetē izcīnītā vieta ar koeficientu 2. Šogad madoniešiem 16. vieta no 40 komandām.

Prieks par kaimiņiem un labiem draugiem gulbeniešiem, kuri vieglatlētikā komandu vērtējumā pirmajā vietā.

Paldies visiem sacensību dalībniekam un viņu ģimenēm, atbalstītājiem, līdzjutējiem, kuri klātienē un neklātienē atbalstīja savējos.

Madonas novada sporta veterānu komandas vadītāja: D.Saulīte

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums