Madonieši augstākajā līgā futbolā

iesūtīts: 2017.02.24 14:15
Jaunā futbola sezonā, kas sāksies aprīlī, būs vēsturiska futbolam Madonā un Ziemeļaustrumu reģionā, jo Madonas BJSS U-14(2003) futbola komanda spēlēs Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta Augstākajā līgā.

Iepriekšējā sezonā mūsu jaunie futbolisti pirmajā gadā 11x11 futbolā 24 komandu konkurencē uzvarēja jaunatnes čempionāta pirmo līgu. Šī uzvara pēc reglamenta deva ceļazīmi uz spēcīgāko grupu, bet organizatori sezonas beigās mainīja lēmumu, noteicot pārspēli ar augstākās līgas 10,vietu ieguvēju titulēto ‘’Skonto Rīgas. Madonieši abas spēles nospēlēja augstā līmenī un uzvarētāji divu spēļu summa tika noteikti tikai 11 metru soda sitienu sērijā, kur Rīdzenieki bija veiksmīgāki. Februāra sākumā sakarā ar izmaiņām augstākās līgas dalībnieku vidū Latvijas futbola federācija apstiprināja pirmās līgas uzvarētāju proti Madoniešu dalību 2017.gada Latvijas jaunatnes čempionāta futbolā, augstākajā līgas.

Čempionātā piedalīsies šī vecuma 10 labākās Latvijas jaunatnes futbola komandas kas no aprīļa līdz oktobrim aizvadīs divu apļu spēles mājās un izbraukumā. Kopumā būs jāizvada 18 spēles. Mūsu pretinieki būs futbola akadēmijas un specializēti futbola klubi, no kuriem, tiek veidota šī vecuma Latvijas jaunatnes futbola izlase. Spēlēsim pret sekojošām komandām: FS Meta Rīga, FK Liepāja, FC Rīga, BFC Daugavpils, FK Dināmo Rīga, FK Tukums, SK Super Nova Rīga, Rīgas Futbola Skola, un FC Skonto.

Mūsu komanda šādu nopietnu izaicinājumu uztver kā iespēju turpināt pilnveidoties un progresēt jau citā līmenī nekā iepriekšējā sezonā. No sportiskā viedokļa mums nopietni pretinieki, bet mūsu puišiem ir liela vēlme sevi pierādīt, tāpēc katra spēle būs īpaša. Saprotam, ka spēlēt ar labākajiem futbolistiem, klubiem šajā vecumā Latvijā, esot no mazpilsētas ir unikāla iespēja augt, gan kā sportistam, gan kā personībai.

Līdz čempionāta startam tiks aizvadīts apjomīgs sagatavošanās cikls ar turnīriem, nometnēm Rīgā, Daugavpilī, Viļņā un Tartu. 

 

Jānis Rukmanis

Madonas BJSS U-14 komandas treneris

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums