.

Izbraukuma spēlē pret RSU

iesūtīts: 2016.12.12 17:01
Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. Divīzijā ceturtdienas vakarā tika aizvadīta viena spēle. BK MADONA/BJSS izbraukumā cīnījās pret pagājušas sezonas bronzas medaļniekiem ''RSU'' vienību. Ar 91:78 pārāki bija “RSU” basketbolisti. Pirmajā komandu tikšanās reizē Madonā bija daudz sāpīgāks zaudējums 47:83, kad izdevās uzvarēt vien otro ceturtdaļu, bet šajā mačā uzvarētas jau 2 ceturtdaļas. Kas nākotnē liek raudzīties ar gaišāku skatu.

Spēle iesākās līdzīgi, taču pēc nospēlētām sešām minūtēm 10:0 izrāviens padevās ''RSU'' basketbolistiem, kas izvirzījās vadībā 24:9. Pirmās ceturtdaļas izskaņu nelielu izrāvienu veica viesi, bet vadībā pēc pirmajām desmit minūtēm bija ''RSU'' – 28:17. Otrajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, kur nevienai no vienībām neizdevās būtisks izrāviens. Ceturtdaļā ar 27:25 pārāki bija ''Madona'' spēlētāji, bet pēc pirmā puslaika rezultāts bija 53:44 par labu ''RSU''.

     Trešās ceturtdaļas sākumā nepilnas minūtes laikā ''Madona'' guva piecus punktus pēc kārtas, rezultātu samazinot līdz MĪNUS 4 – 49:53. Diemžēl turpinājumā jaunajiem BK Madona/BJSS basketbolistiem precizitāte kritās un pēdējās piecarpus minūtēs madonieši nespēja gūt punktus, tādējādi zaudējot ceturtdaļu ar 10:17. Pirms pēdējām desmit minūtēm ''RSU'' bija 16 punktu pārsvars – 70:54. Pēdējās desmit minūtēs abas vienības demonstrēja rezultatīvu basketbolu, kur ''RSU'' prata nosargāt pārsvaru, tādējādi izcīnot savu 11.uzvaru, kas ''RSU'' dos 1.vietu B grupā.

     BK''Madona'' sastāvā lieliska debija padevās 27 gadus vecam amerikāņu uzbrucējam Martinam Terelam Baretam, kurš nospēlētās 40 minūtēs guva 30 punktus, izcīnīja 12 bumbas zem groziem un pārtvēra septiņas pretinieku piespēles. Pavisam kopā šis uzbrucējs, kurš izprovocēja arī desmit piezīmes, grozam uzbruka 25 reizes. Artūrs Škute iemeta 16 punktus un izcīnīja 9 bumbas zem groziem, Emīls Pētersons ar 100% precizitāti no pustālās distances-guva 8 punktus, Jurģis Juška 6 punkti un 4 rezultatīvas piespēles, Miks Kalniņš un Dzintars Tonnis katrs pievienoja 5 punktus.

     ''Madona'' komandai vēl atlikusi viena spēle 13.decembrī Rīgā pret "Rīga/DSN/Sporta bode". Otrā posma 1.spēle BK MADONA/BJSS 21.decembrī Ventspilī pret Ventspils augstskolas studentu komandu.

     Pēc divu apļu turnīriem (katrai komanda 12 spēles) katras grupas četras labākās komandas, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, veidos pirmo finālgrupu (1.-12. vieta; katrai vēl 16 spēles), bet pārējās trīs – otro (13.-21. vieta; katrai vēl 12 spēles).         Visas pirmās finālgrupas dalībnieces un četras labākās otrās finālgrupas vienības piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Astotdaļfinālā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā cīņa sērijās ritēs līdz divām uzvarām finālā – līdz trijām.

   Agnis Beķeris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums