BK MADONA/BJSS sāks sezonu LBL2

iesūtīts: 2016.10.07 10:07
Trešdien 12.oktobrī plkst. 20.00 Madonas pilsētas sporta centrā BK MADONA/BJSS uzsāks cīņu LBL2 čempionātā pert Rīgas Stradiņa Universitāti, kuras satāvā ļoti ceram redzēt bijušo MBJSS audzēkni Ivaru Ikstenu. Ivars turpina studijas RSU un strādā par fiziskās sagatavošanas treneri Latvijas Universitātes LBL1 komandā. 9.oktobrī būsim aizvadījuši jau pirmo izbraukuma spēli Rīgā pret LU/BS Rīga.

     LBL1 ir spēcīgākā profesionālo komandu līga Latvijā (OLYBET Basketbola līga), bet otra spēcīgākā ir LBL2, kurā šosezon piedalās 21  komanda. Pirmajā posmā 21 komanda, ņemot vērā pērnā čempionāta rezultātus un ģeogrāfisko principu, sadalītas trijās apakšgrupās. Pa četrām labākajām komandām no katras apakšgrupas otrajā posmā cīnīsies par 1.-12.vietu, pārējās – par 13.-21.vietu. Izslēgšanas turnīram kvalificējas 16 labākās komandas.

    Pērnās sezonas labākās komandasBK “Saldus” un Mārupes SC nav izmantojušas iespēju pievienoties virslīgai un atkal būs starp LBL2 favorītēm. Toties no virslīgas soli zemāk pakāpusies Jelgavas komanda, pie kuras stūres atgriezies pieredzējušais Varis Krūmiņš. Ar VEF LJBL U19 grupas pirmās divīzijas dalībnieces tiesībām LBL2 spēlēs Madonas komanda un pie nopietnas basketbola piramīdas spices attīstības ķērusies BK Ķekava. Vairākas sporta skolu komandas  LBL2 turnīrā noskaidros rangu tabulu, saskaņā ar kuru tiks sarindotas VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 grupas finālspēļu tabulā.

      Aldaris LBL fārmklubu statuss ir septiņām LBL2 vienībām – “Valmiera/ORDO”-2, „VEF skola”, “Ventspils Augstskolai”, “BA Turība” (“Jūrmala/Fēnikss”) „Jēkabpils-2”, „Ogre/Kumho Tyres”-2 un LU/BS “Rīga”. Visticamāk, uz augstām vietām pretendēs gan pērnās sezonas finālisti BK “Saldus” un Mārupes SC, gan studentu komandas RSU, “Valmiera/Glass”/Vidzemes Augstskola un “BA Turība”. Savi mērķi ir flagmaņu fārmklubiem “Ventspils Augstskola” un “VEF skola”.

     LBL2 komandu sastāvos pieteikti gan esošie un topošie Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieki, gan prominences – piemēram, bijušais valstsvienības spēlētājs Kaspars Cipruss (BK “Ķekava”), kā arī Eiropas čempions un pasaules vicečempions bobslejā Daumants Dreiškens (Gulbenes “Buki/BJSS”).

     Konkurence un sāncenšu spēks būs ļoti liels, tāpēc aicinām visus basketbola līdzjutējus atbalstīt jauno BK MADONA/BJSS komandu jau trešdien 20.00. Kā katru sezonu- BK MADONA/BJSS rūpēsies par līdzjūtējiem- sadarbībā ar BN”KURŠI”, notiks tālmetienu konkurss!

    Agnis Beķeris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums