NBA Junioru līgai pirmais čempionāts Latvijā. Skolas-piesakām komandas!

iesūtīts: 2016.10.03 15:28
“New York Knicks” iekļūšana izslēgšanas turnīrā un cīņa ar “Sanantonio Spurs” Vidzemes, Zemgales vai Liepājas Olimpiskajā centrā jau šīs sezonas laikā? Tas ir gluži reāls scenārijs, jo šoruden Latvijā pirmo reizi startēs NBA Junioru līgas turnīrs basketbolā – Latvijas Basketbola savienības sadarbībā rīkotās sacensības jaunāko klašu skolēniem, kurās mazie basketbolisti “pārstāvēs” nevis savas skolas, bet gan 30 NBA klubus. Pirmās spēles notiks novembrī, izšķirošās finālspēles – 11.februārī OlyBet Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles laikā.

2016./2017.gada sezonā NBA Junioru līgā piedalās vispārizglītojošo skolu meitenes (2004.gadā dzimušas un jaunākas) un puiši (2005.dzimšanas gads un jaunāki). Katru skolu var pārstāvēt viena komanda, kurā jābūt vismaz 10 spēlētājiem, tai skaitā vismaz 3 meitenēm (vismaz vienai visu laiku jābūt laukumā).

Katrai komandai īpašā drafta ceremonijā tiks pielozēts NBA klubs, kuru tā pārstāvēs. Spēlētāji un spēlētājas saņems spēļu kreklus ar izlozētās NBA komandas simboliku.

NBA Junioru līgā piedalīsies 30 komandas, un izspēles sistēma būs tāda pati kā lielajā NBA – divas konferences (Rietumi un Austrumi), 6 grupas (divas Rīgā, pa vienai Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē).

Komandu drafts paredzēts 3. novembrī Elektrum Olimpiskajā centrā. Grupu turnīru spēles notiks sabraukumos, 17. un 24.novembrī, 8. un 15.decembrī (katrai komandai sabraukumā paredzētas divas spēles). Katras konferences astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks 25. janvārī. Finālspēle un cīņa par 3. vietu notiks 11.februārī OlyBet LBL Zvaigžņu spēles laikā.

Dalībai NBA Junioru līgā var pieteikt vispārējās izglītības iestāžu komandas. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2016.gada 7.oktobrim sūtot uz e-pastu ieva.lejina@lbs.lv(skat. pievienotos dokumentus).

NBA Junioru līga ir Nacionālās basketbola asociācijas izveidota platforma bērnu un jauniešu ieinteresēšanai par basketbolu un sportisku dzīves veidu.

NBA Junioru līgas mājaslapā (Jr.nba.com) var atrast daudz noderīgas informācijas par basketbola vēsturi, noteikumiem, statistiku un personībām, kā arī praktiskos padomus spēles iemaņu attīstīšanai gan bērniem, gan treneriem.

Āfrikā Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā darbojas NBA Junioru līgas starptautiskā programma. Tās ietvaros tiek rīkoti turnīri bērnu komandām, izmantojot NBA klubu identitāti. Eiropa šādi turnīri līdz šim notikuši Itālijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Serbijā, Spānijā un Zviedrijā. 2016./2017. gada sezonā NBA Junioru līgas projektā iesaistās arī Latvija.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums