Madonas BJSS izcīna Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta titulu U-13(2003) Attīstības grupā

iesūtīts: 2016.09.30 09:32
Pirmais no četriem šīs sezonas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta finālturnīriem norisinājās no 23. līdz 25. septembrim Valmierā, kad par godalgām cīnījās regulārā čempionāta labākās U-13 (2003. dzimšanas gada futbolistu) Attīstības vecuma jeb 1.līgas komandas. Spēles uzņēma Vidzemes Olimpiskā centra stadions, bet pirmo vietu izdevās izcīnīt Ziemeļaustrumu reģiona komandai - Madonas BJSS.

Sacensībās piedalījās un viena apļa turnīru aizvadīja jaunie futbolisti no Madonas BJSS, Rēzeknes NBJSS/FK Malta, FK Ventspils, FK Spartaks/Jūrmala, SK Super Nova un JFC Skonto komandām.

Madoniešiem turnīra uzsāka ar 1:1 pret JFC Skonto. Ar 11m soda sitienu vārtus guva M.Stabulnieks. Pirmās dienas noslēdzošā spēle pret Rēzekne/Malta izvērtās ar lielu madoniešu pārsvaru, bet bumba "'spītīgi" negāja vārtu rāmī, bet pēdējās spēles minūtē pretinieki neizturēja spriedzi un par spēli ar roku soda laukumā uz Rēzeknes vārtiem nozīmēja 11m sitienu ko pārliecinoši realizēja madoniešu kapteinis M.Stabulnieks.
Otrā spēļu diena sākās ar neizteiksmīgu sniegumu un 0:1 zaudējumu FK Ventspils. Izdarot secinājumus un izmainot taktiku komanda spēlei pret turnīra favorītiem FK Spartaks/Jūrmala noskaņojās kā uz svarīgāko spēli šajā sezonā. Jau spēles sākumā mūsu puiši uzņēmās iniciatīvu un veiksmīgi ar garajām piespēlēm apgādāja uzbrucēju tandēmu Stabulnieks-Poļaks. Ar augstu presingu un ar augumu spēlējot divcīņā piespieda pretiniekus bieži kļūdīties. Visas komandas izcilā spēle jau 1 puslaikā deva rezultātu ar 2 vārtu guvumiem izcēlās M.Stabulnieka. Mūsu komandu tas deva vēl lielāku pārliecību saviem spēkiem, bet pretinieki 2 puslaikā centās spēli "salauzt" ar provokācijām, rupjībām un nesportisku uzvedību. Madonieši apliecināja savu vispārējo disciplīnu, bet pretinieki saņēma 2 sarkanās kartiņas un lielā vēlme atspēlēties noplaka. Tika izcīnīta svarīga uzvara ar rezultātu 2:0 pret FK Spartaks Jūrmala.
Trešajā spēļu dienā, lai cerētu uz augstu vietu diemžēl ne tikai no mums viss bija atkarīgs, bet arī no pretinieku rezultātiem. Vispirms Jūrmalnieki nespēja uzvarēt Rēzekni/Maltu nospēlējot 0:0. Līdz ar to madoniešiem pēdējā spēlē pret Super Nova Rīga bija nepieciešama tikai uzvara. Pirmais puslaiks daži vārtu gūšanas momenti netika realizēti, bet tikai 10min pirms spēles beigām mūsu komanda piespieda rīdziniekus kļūdīties atspēlē savam vārtsargam un beidzot 1:0 vadībā. Pretinieki centās atspēlēties, bet mūsu uzbrucējs E.Poļaks saņemot precīzu piespēli izgājienā pret vārtsargu bija precīzs un nodrošināja uzvaru 2:0 spēlē un visā turnīrā.
1.vieta Madonas BJSS
2.vieta FK Spartaks Jūrmals
3.vieta Rēzeknes NBJSS/FK Malta

Par sacensību labāko vārtsargu tika nosaukts Andrejs Gubarevs (FK Spartaks/Jūrmala), labākā aizsarga balva tika Tomasam Rudzīti (Madonas BJSS), par labāko pussargu tika izvēlēts Edvards Štekels (Rēzeknes NBJSS/FK Malta), bet labākā uzbrucēja gods pienācās Markusam Stabulniekam (Madonas BJSS).

Šajā vecuma grupā regulārais čempionāts no aprīļa līdz septembrim norisinājās trīs apakšgrupās, finālturnīram kvalificējoties katras apakšgrupas divām labākajām komandām.
Izcīnītā uzvara ir pagarinājusi sezonu, jo Oktobrī par iekļūšanu Elites grupā būs pārspēle mājās,viesos ar kādu no Elites grupas komandām.

Informācijas avots: www.lff.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums