.

Latvijas junioru motokrosa izlase no Krievijas atgriezusies ar Eiropas sudrabu

iesūtīts: 2016.08.18 13:19
Aizvadītajā nedēļas nogalē Krievijā - Soču pievārtē, norisinājās gada svarīgākais junioru motokrosa notikums - 2016.gada oasaules čempionāts 85cm3 un 125cm3 klasē, kā arī Eiropas atklātais čempionāts 65cm3 klasē. Uz Orļonakas trasi, Fīlipa Kempeļa vadībā devās septiņi sportisti - Rainers Žuks un Valters Logins startēja 125cm3 klasē, Kristiāns Freimanis, Ričards Kursītis un Krists Kristers Sūna ar konkurentiem cīnījās 85cm3 klases ieskaitē, bet 65cm3 klasē startēja Kārlis Alberts Reišulis un 2016. gada Eiropas čempions Edvards Bidzāns.

Latvijas sportisti piektdienā, pēc garā ceļa piedalījās komandu prezentācijā, bet sestdiena sākās ar brīvajiem treniņiem un kvalifikācijas sesijām. 65cm3 klasē jaunie Latvijas sportisti uzrādīja vienus no ātrākajiem apļu laikiem, sesiju noslēdzot trešajā un ceturtajā vietā. Ātrākais latviešiem - Kārlis Alberts Reišulis, bet 0.5 sekundes no komandas biedra atpalika Edvards Bidzāns. 85cm3 klasē izlases līderis Kristiāns Freimanis uzrādīja piekto ātrāko apļa laiku, Kristeram Kristam Sūnam 24.vieta, bet Ričardam Kursītim 33.vieta. 125cm3 klasē Rainers Žuks kvalifikācijā spēja izcīnīt 9.vietu pie finālbraucienu starta barjeras, bet Valteram Loginam nācās samierināties ar 20.rezultātu..65cm3 klases pirmo finālbraucienu lieliski sāka Bidzāns, izvirzoties brauciena vadībā, taču pieļautās kļūdas finišu ļāva sasniegt vien 7.vietā. Labāks pirmais brauciens padevās Reišulim, kurš spēja izcīnīt augsto trešo vietu. Otrajā braucienā abi jaunie Latvijas sportisti spēja savu sniegumu uzlabot - Reišulis izcīnīja otro vietu, bet Bidzāns finišu sasniedza uzreiz aiz sava komandas biedra. Šāds sniegums ļāva Kārlim Albertam Reišulim izcīnīt Eiropas atklātā čempionāta sudraba godalgu, bet Edvards Bidzāns ierindojās augstajā 4.vietā.

Labi pirmo braucienu aizvadīja ātrākais no Latvijas izlases 85cm3 klases sportistiem Kristiāns Freimanis, finišu sasniedzot augstajā 5.vietā. Pirmā brauciena rezultāts ļāva cerēt, ka Kristiāns spēs pacīnīties par pasaules čempionāta godalgām, taču otrajā braucienā neliela sadursme ar konkurentu, tai sekojošs kritiens un līdz finišam augstāk par 10.vietu aizcīnīties neizdevās. Divu braucienu summā izcīnīta 7.vieta pasaules čempionātā. Kristers Krists Sūna aizvadīja divus stabilus braucienus, taču ātrums un meistarība šoreiz vēl neļāva izcīnīt ieskaites punktus. Ričardam Kursītim abos braucienos ''niķojās'' tehnika un abas reizes nācās no braucieniem izstāties.

125cm3 klasē Rainers Žuks pirmo braucienu noslēdza 14.vietā, bet savu ''zvaigžņu stundu'' piedzīvoja otrajā startā, pirmajā līkumā iebraucot pirmais, par ko no organizatoriem saņēma ''Hole shot'' čeku 1000Eur vērtībā. Brauciena laikā Rainers bija spiests atzīt vairāku konkurentu pārākumu un finišu sasniedza kā divpadsmitais. Divos braucienos izcīnītie 16 punkti Žukam garantēja 12.vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Otrs Latvijas sportists Valters Logins abos braucienos demonstrēja stabilu sniegumu - 16.vieta pirmajā braucienā un 17.vieta otrajā, čempionāta ieskaitē nodrošināja 18.vietu.

Nāciju ieskaitē uzvaru Krievijā izcīnīja Austrālijas sportisti, bet latviešiem augstā piektā vieta. Latvijas komanda palika nepārspēta "Ride Green Cup 2016" konkursa ieskaitē, jo tika atzīta par labāk ģērbto un videi draudzīgāko komandu!

Izlases vadītājs Fīlips Kempelis: ''Pasaules čempionāts aizvadīts un visas pozitīvās emocijas būs grūti aprakstīt. MX65 klasē Latvijas sportisti nostartēja godam, Kārlis Alberts Reišulis,aizvadot divus fantastiskus braucienus, finišējot 3. un 2.vietā arī posma kopvērtējumā kāpa uz goda pjedestāla 2.pakāpiena. Edvards Bidzāns, pieļaujot muļķīgu kļūdu pirmā brauciena sākuma daļā, pēc kuras nācās apmeklē mehāniķu boksus, nespēja pakāpties augstāk par 7.vietu. Otrajā braucienā labs sniegums un 3.vieta, kas kopā deva 4. vietu.85cm3 klasē ne bez piedzīvojumiem abos braucienos startēja Kristiāns Freimanis , tomēr finišā 5. un 10.vieta, kas kopvērtējumā deva 7.vietu. Skaidrs, ka sportists bija cerējis uz ko vairāk, bet, diemžēl, šoreiz veiksme nenostājās Kristiāna pusē. Savu spēju robežās nostartēja Kristers Krists Sūna, kuram pa braucieniem 25. un 26 vietas.Neveiksmīga diena, kuru ātrāk gribētos aizmirst padevās Ričardam Kursītim, kurš abos braucienos izstājās tehnisku problēmu dēļ.

125cm3 klasē jau pirmajā dienā mans vislielākais pārsteigums bija Rainers Žuks , kura sniegums viņam nepiemērotā trasē patīkami pārsteidza. Otrā diena tikai apstiprināja to, ka tā nebija nejaušība. Varbūt, ka rezultāti to nepierāda, jo izcīnītās 14. un 12. vietas nav nekas pārdabisks, tomēr pirmajā braucienā starta līnija šķērsota kā otrajam un otrajā startā izcīnīta starta balva! Gribētu uzslavēt arī Valteru Loginu,kurš nostartēja abus divus braucienus savu spēju robežās, un tika gūta ļoti vērtīga pieredze, kas noteikti viņam palīdzēs nākotnē. Komandu vērtējumā Latvijas Junioru izlase izcīnīja 5.vietu, kas ir jauns sasniegums pasaules junioru čempionāta ietvaros. Bet pats, pats svarīgākais mans kā komandas vadītāja lepnums ir par to, ka mēs ar komandu izcīnījām ļoti nozīmīgu balvu. Šogad otro gadu norisinājās vērtējums ko sauc ''Ride Green Cup'', jeb vienkāršiem vārdiem sakot - komanda, kura vislabāk izskatās šo sacensību ietvaros un kura ir videi visdraudzīgākā. Kā mums pēc apbalvošanas teica organizatori, tad ļoti sīva cīņa ir bijusi starp Japānas, Austrālijas un Latvijas izlasēm. Viss šis nebūtu bijis iespējams bez mūsu atbalstītājiem, tāpēc vislielākais paldies ir jāsaka Latvijas motosporta federācijai, Izglītības ministrijai, Latvijas sporta federāciju padomei, ''New You by OSP Baltic'' un Līgai Zostiņai, Isostar!'

Informācijas avots: www.lamsf.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums