Pasaules kausa posms rollerslēpošanā no 12.-14.augustam Madonā!

iesūtīts: 2016.08.05 10:29
No 12.-14.augustam Madonā norisināsies viens no trim Pasaules kausa posmiem rollerslēpošanā!

Pasākums pulcēs vairāk nekā simts slēpotājus junioru (1997.-2001.g.) un pieaugušo vecumā no 11 valstīm -Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Zviedrijas, Itālijas, Krievijas, Kazahstānas un Norvēģijas. Dalībnieki sacentīsies sprintā brīvajā stilā, intervāla startā klasiskajā stilā un iedzīšanā brīvajā stilā. Paralēli Pasaules kausa posmam notiks arī atklātais Latvijas čempionāta otrais posms. 

PROGAMMA:

Pirmajā dienā, 12.augustā visas aktivitātes notiks Madonas pilsētas centrā- sprinta sacensības pa Raiņa ielu. Tā kā iela ir diezgan stāva, sacensības vērot būs īpaši interesanti! Starts pie Kultūras nama un kvalifikācijas sacensību sākums gaidāms plkst.16.00. Savukārt pusfināli un fināli sāksies plkst. 17.30.  Apbalvošana un sacensību atklāšana plkst.19.00 Saieta laukumā.

Svarīgi pieminēt, ka sakarā ar sacensībām, 12.augustā tiks slēgts Raiņa ielas posms.

Otrajā dienā, 13.augustā Smeceres sila rollerslēpošanas aplī notiks prologa secensības klasiskajā stilā-5 km distancē sievietēm un 7,5 km vīriešiem. Sacensību sākums plkst. 15.00.

Trešajā dienā, 14.augustā Smeceres sila rollerslēpošanas aplī notiks iedzīšanas sacensības. Plkst.10.00 sacensības brīvajā stilā sievietēm 10 km un vīriešiem 15 km distancēs.

Visi aicināti apmeklēt sacensības klātienē un atbalstīt mūsējos, kuri mērosies spēkiem ar pasaules vadošajiem rollerslēpotājiem! Cerēsim, ka Raimo Vīgantam atkal izdosies mest nopietnu izaicinājuma sprintā, kurā pagājušajā gadā izdevās izcīnīt uzvaru!

Par sacensībām

Pagājušajā gadā Madonā pēc desmit gadu pārtraukuma Latvijā tika aizvadīts pasaules kausa posms rollerslēpošanā, un šogad šī tradīcijas atjaunošana tiks turpināta, un šajā slēpotājiem pazīstamajā Vidzemes pilsētā pasaules kausa posms notiks otro gadu pēc kārtas un tai pat laikā arī otro reizi vēsturē, jo pirms vairāk kā desmit gadiem PK posmi pie mums tika aizvadīti Cēsīs un Priekuļos. Jūnija sākumā Madonā viesojās Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) inspektore Anna Rosa no Itālijas, kas augstu novērtēja Madonas gatavību otro gadu pēc kārtas uzņemt šāda augsta līmeņa sacensības un veltīja atzinīgus vārdus gan par sakārtoto sporta infrastruktūru un trasi, gan par pašu pilsētu, uzslavējot LSS pārstāvju un arī madoniešu pieredzi.

Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās aptuveni 100 sportisti no 10 dažādām valstīm, un arī šogad gaidāms tāds pats pieplūdums. Madonā sacentīsies gan slēpotāji no visām mūsu kaimiņvalstīm, kā arī Skandināvijas, Ukrainas, Vācijas, Kazahstānas, Francijas un Itālijas. Pirmajā dienā pasaules kausa dalībnieki sacentīsies 200m sprintā nelielā kāpumā pret kalnu brīvajā stilā, un tas tāpat kā pērn notiks Madonas centrā Raiņa ielā, radot īpašu noskaņu un atkal pulcējot diezgan kuplu skatītāju pulku. Sestdien un svētdien, kad paredzēta klasiskā stila distance jeb prologs (5km sievietēm un 7,5km vīriešiem) un iedzīšana brīvajā stilā (10km sievietēm un 15km vīriešiem), slēpotāji pārcelsies uz “Smeceres sila” trasi, kur brauks par asfaltēto rollerslēpošanas apli. Šis posms būs saistīto startu posms (angliski “Stage event”), proti, nedrīkst izlaist nevienu sacensību dienu, izņemot gadījumu, kad dalībnieks vēls startēt tikai atsevišķi sprintā pirmajā dienā. Līdz ar to svētdien iedzīšanā dalībnieki dosies trasē pēc pirmo divu disciplīnu – sprinta un prologa klasiskajā stilā – uzrādītajiem rezultātiem.

Labi starti dos iespēju nopelnīt arī labus FIS punktus, uz ko arī tiek cerēts. Taču, lai arī daudziem vēl spilgtā atmiņā ir pagājušā gada lieliskie rezultāti, šogad uz tādu pašu veiksmi nevar paļauties un arī nevajadzētu pieprasīt no mūsu slēpotājiem atkal uzvaru un godalgotas vietas, jo, kā pierādīja gan pagājušā gada pasaules čempionāts Itālijā, kas atgrieza daudzus realitātē pēc Madonas posma radušās eiforijas, gan arī šā gada pirmais pasaules kausa posms Horvātijā, Latvijas pārstāvjiem iekļūt kaut vai sešiniekā grupās, kur nav tikai seši (-as) vai septiņi (-as) dalībnieki (-ces), ir sarežģīts uzdevums. Tāpēc palikšana arī tuvākajās vietās aiz trijnieka tiks uzskatīta par labu rezultātu. Protams, arī šoreiz uz augstvērtīgākiem rezultātiem tiek cerēts junioru grupā, bet tas neizslēdz iespēju, ka arī pieaugušie varētu iepriecināt.

 

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums