.

Latvijas čempionātā FIBA 3x3 basketbolā-Madonai bronza

iesūtīts: 2016.07.19 14:51
Sestdien un svētdien 16.un 17.jūlijā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa risinājās Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas turnīrs un Latvijas piektais atklātais čempionāts FIBA 3x3 basketbolā. Bez interesantām basketbola spēlēm skatītājiem un nejaušajiem garāmgājējiem notika izklaides priekšnesumi un konkursi.

     Latvijas čempionāts risinājās deviņās grupās- Pro grupa, Amatieru grupa, Sieviešu grupa, U18 grupa-puiši, U15 grupa- puiši, U15 grupa- meitenes, U13 grupa- puiši, U13 grupa- meitenes, U11 jauktā grupa.

     Pro grupā pat Latvijas čempioniem kļuva komanda „Tava ģērbtuve”,kuras sastāvā spēlēja madonietis Mikus Sokolovs kopā ar Jāni Antropu, Agni Čavaru, Mārtiņu Šteinbergu. Uzvara tika izcīnīta 18 Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas komandu konkurencē. Par izcīnīto uzvaru Mika komanda saņēma medaļas un papildus balvu– ceļazīmi uz FIBA Pasaules 3x3 tūres “Challenger” turnīru Lugano (Šveice).

     Abās dienās Latvijas čempionātā startēja arī Madonas BJSS komandas. Pirmajā dienā jaunu pieredzi un pozitīvus iespaidus brauca gūt 2006.gadā dzimušie madonieši Markuss Peilāns, Pēteris Supe, Markus Peilāns un Sanijs Dagnis Lietavietis, kuri kā gadu jaunāki startēja U-11(2005.g.dz.) grupā.

     U-18 jauniešu grupā Madonas BJSS pārstāvēja 2 komandas. Žēl, ka jau 1/4finālspēlē abām mūsu komandām bija savstarpējā cīņa. No turpmākās cīņas izkrita komanda Madona-1 (L.Lazdiņš, G.Vizāns, A.Jurkāns). Pusfinālā komanda Madona cieta minimālu zaudējumu Rīgas DSN komandai, bet uzvara spēlē par bronzas medaļām. Par bronzas medaļniekiem Latvijas čempionātā kļuva R.Čakstiņš, K.Ķeveris, E.Pētersons, N.Dzelzkalējs.

     Otrajā dienā čempionātā U-13(2003.g.dz.) grupā startēja 3 Madonas BJSS komandas. Komanda Madona-JAM tika veidota spēļu prakses iegūšanai, un pēc 3 apakšgrupas cīņām A.Meščerskis, M.Lācis, J.Matušonoks cīņas beidza. Komanda Madona-MEK( M.Zeltkalns, K.Safronovs, E.Priževoits) cīņas beidza 1/16finālā. Komanda-ERA (E.Skuja, A.Šilinskis, R.Ostrovskis) parūpējās par ļoti pozitīvu pārsteigumu-uzvarot apakšgrupas spēlēs Rēzeknes novada un A.Kraukļa VEF komandas, tad arī 1/8finālā,gan 1/4finālā Rīgas komandas iekļuva 4 labāko komandu pulkā. Spēlējot bez maiņām un šajā gadījumā trūkstot garajam spēlētājam, zaudējums pusfinālā Bauskai un spēlē par 3.vietu Rīgas VEF komandai izcīnīta augstā 4.vieta 27 komandu konkurencē.

     Sestdienas vakarā baudījām šovu un vērojām kā „Slam Dunk”konkursā uzvaru izcīna LBL3 spēlētājs rēzeknietis Renārs Bulduris un kā metienu konkursā piedalās mūsu Emīls Pētersons.

     Starp Latvijas čempionāta spēlēm, kuras risinājās 6 laukumos-papildus jutām līdzi Latvijas U-18 jauniešu izlašu startam Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas turnīram. Pozitīvas emocijas guvām, vērojot puišu sniegumu. Puišu turnīrā Latvijas komanda - Kristaps Brēmers, Arvīds Dambenieks, Roberts Dembskis un Edgars Lācis – ceturtdaļfinālā pret Baltkrieviju galotnē atspēlējās no 6:10, panākot uzvaru ar 14:10. Latvijas puišu komanda ceturtdaļfinālā ar 14:10 pārspēja Baltkrievijas komandu, nodrošinot tiesības septembrī spēlēt finālturnīrā Debrecenā (Ungārija). Pusfinālā latvieši ar 9:7 pārspēja Serbijas vienību, bet finālā ar 14:15 zaudēja Slovēnijas U18 izlasei.

     Meiteņu turnīru Latvijas komanda – Marta Jančevska, Anda Kuzmina, Kristiāna Sprudzāne un Estere Zeltiņa – ceturtdaļfināla cīņu ar Šveices basketbolistēm aizvadīja neveiksmīgi, piekāpjoties ar 5:16. Pusfinālā par 5./8.vietu Latvijas meitenes zaudēja Turcijai ar 8:14, izstājoties no cīņas par ceļazīmi uz finālturnīru, kuras saņems piecas komandas.

 Agnis Beķeris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums