VEF LJBL laureāti Saeimā

iesūtīts: 2016.06.15 09:06
13.jūnijā, VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas delegācija viesojās Saeimas namā, kur Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sveica mācībās sekmīgākos jaunos basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus. VEF LJBL 23.sezonā gandrīz 6000 jauno basketbolistu noskaidroja valsts labākās komandas 14 grupās.

     Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pauda gandarījumu par sportistu augsto profesionālo sniegumu un treneru neatlaidīgo darbu jauno talantu turpmākā attīstībā. “Ceļš uz panākumiem, protams, prasa ne tikai treniņus, ne tikai izturību, bet arī daudz veiksmes. Es zinu, ka spēks jums ir pašiem. Zinu, ka jums ir daudz izturības un uzņēmības, un tāpēc jūs visi esat šeit. Bet es jums novēlu veiksmi. Sportisko veiksmi, jo tā ir tā zelta zīlīte, kuru katrs sportists tomēr grib noķert aiz astes,” sveicot jaunos sportistus, uzsvēra I.Mūrniece.

     Atzinības rakstus saņēma 127 jaunie basketbolisti un basketbolistes, kuriem liecībās nav bijušas atzīmes, zemākas par vērtējumu 7.

     I.Mūrniece pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu labākajiem VEF LJBL absolventiem – BJBS “Rīga/Rīdzene” audzēknei Paulai Strautmanei, trenerei Lilitai Bergvaldei. Madonas sporta skolas un “VEF skolas” audzēknim Zigmāram Raimo, trenerim Agnim Beķerim. Šajā sezonā Zigmārs kļuva par VEF LJBL U-19 čempionu, spēlēja LBL2 Vef skola rindās, sezonas laikā spēja pārstāvēt arī VEF Rīga un Latvijas Universitāte komandas LBL1 čempionātā.

     Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase jau sāk gatavoties Eiropas U20 čempionātam Kandavā, bet Zigmārs Raimo dažas dienas viesosies ASV universitātē, kur sāks mācības rudenī un- pievienosies izlasei. Eiropas U20 čempionāts notiks no 16.-24.jūlijam Somijā, Helsinkos. Grupas turnīrā latviešu pretinieki būs Serbijas, Ukrainas un Slovēnijas basketbolisti. Pirmā pārbaudes spēle paredzēta 27.jūnijā Rīgā ar Igaunijas U20 komandu, pēc tam divreiz izbraukumā spēlēsim ar Lietuvas izlasi. Pēdējā treniņnometne paredzēta Madonā, kur spēlēsim ar Gruzijas, Somijas U20 izlasēm un Latvijas U18 komandu.

     No Madonas BJSS basketbola nodaļas ar atzinības rakstiem par labām sekmēm mācībās un neatlaidīgu darbu treniņos tika apbalvoti 5 audzēkņi-Kristers Ķeveris, Mārcis Sniķis, Edijs Skuja, Emīls Priževoits un Kristiāns Lancmanis. Kristiāns gan uz šo pasākumu neieradās, jo ir aizņemts ar iestāšanos augstskolā.

          Apbalvošanā piedalījās arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Vecvagars, kurš kā labākais jaunais basketbolists Valdemāra Baumaņa kausu saņēma 2012.gadā. 

Agnis Beķeris
treneris

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums