.

Madoniešiem liela dūša spēka izturības sacensībās

iesūtīts: 2016.06.07 08:51
Brīvdienās madonieši pārsteidza ar savu spēka izturību divās sacensībās. Madonas novada čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu 1. vietu izcīnīja komanda „Madonas SCK”. Savukārt sacensībā „Latvijas spēcīgākā pilsēta” madonieši kopā pacēla 185 450 kg, apsteidzot Skrundu, Ķegumu un Valku.


Madonas pilsētas svētku laikā Saieta laukumā norisinājās ikgadējais Madonas novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Tajā piedalījās 62 sportisti no deviņām komandām. Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad mājinieku komanda no Madonas smagatlētikas un cīņas kluba „Madonas SCK” kļuva par šo sacensību čempioniem. Šogad 2. vietu ieņēma komanda „Rembate”, bet 3. vieta – „Bauska”.

Sacensību diena iesākās ar sportistu svēršanos, lai noteiktu svaru stieņa smagumu, kas vīriešiem bija jāpaceļ sava svara apmērā, bet sievietēm puse no personīgā svara. Sacensības atklāja dāmu grupa, kurā kopā startēja 13 sievietes. Ieviņa Liģere no komandas „Madonas SCK” kļuva par absolūti spēcīgāko, jo 35 kg smago svara stieni uzspieda 47 reizes.

Starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam par absolūti spēcīgāko kļuva „Madonas SCK” atlēts Markuss Pēteris Rudakovs, kurš 63 kg uzspieda 19 reizes. Nākamajā vecuma grupā junioriem līdz 23 gadiem absolūti spēcīgākā titulu ieguva Armands Riža no komandas „Rembate”, uzspiežot 64 kg 28 reizes.

Open grupā starp 21 vīru spēka izturīgākais bija sporta kluba „Arkan” pārstāvis Jurijs Djukovs, 79 kg smago svaru stieni uzspiežot 41 reizi. Ar savu spēka izveicību neatpalika seniori, no kuriem „Rembate” sportists Uldis Veliks savu svaru 91 kg uzspieda 40 reizes, iegūstot absolūti spēcīgākā godu senioru grupā.

Madonas novada čempionāta sacensību rezultāti pieejami: http://www.powerliftings.lv/

Madonas novada čempionātā lielākoties piedalījās tie sportisti, kuri jau vairākus gadus trenējas pauerliftinga sacensībām. Lai popularizētu šo sporta veidu un pievērstu iedzīvotāju uzmanību veselīgam dzīvesveidam, arī šogad tiek organizēta pilsētu sacensība „Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Šajās sacensībās var piedalīties ikviens garāmgājējs, kurš vēlas atbalstīt savu pilsētu un pārbaudīt sevi svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu. Šogad pirmo reizi Madona atklāja savas pilsētas spēku šajā sacensībā. Madoniešiem dūša ir liela, jo pagaidām pēc četriem sacensību posmiem Madona ierindojas 1.vietā ar rezultātu 185 450 kg. Kopā 140 iedzīvotāji palīdzēja Madonai izspraukties līderos, apsteidzot Skrundu (103 400 kg), Ķegumu (100 360 kg) un Valku (99 820 kg).

„Latvijas spēcīgākā pilsēta” sacensībās jaunieši un sievietes spiež 20 kg smago svaru stieni, bet vīriem tas ir 50 kg smags. Madonā tika pārspēti arī individuālie rekordi. Patlaban spēkā izturīgākā dāma pēc četriem posmiem ir Rima Kontrimiene, kura Madonā 20 kg svaru stieni uzspieda 179 reizes un pilsētas rezultātu papildināja ar 3 580 kg. Arī starp jauniešiem madonietis Arvils Cielaks sacensību jauniešu topā ir pašā augšgalā, uzspiežot 20 kg 170 reizes un kopā uzspiežot 3 400 kg. Madonā spēcīgākais vīrs bija Uldis Veliks, kurš 50 kg uzspieda 112 reizes, pilsētai klāt dodot 5 600 kg. Uldis Veliks Latvijas topā pagaidām ir 2.vietā aiz Māra Oša, kurš Skrundā 50 kg uzspieda 134 reizes.   

Nākamais sacensību „Latvijas spēcīgākā pilsēta” posms notiks Liepājā 11. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Radio ielā 8. Liepāja sacensībās piedalīsies jau trešo gadu. Pagājušajā vasarā liepājnieki kopā pacēla 153 150 kg un 12 pilsētu konkurencē ierindojās 7. vietā. 2014. gadā liepājnieku rezultāts bija 103 850 kg un 7. vieta 13 pilsētu konkurencē.

Par šīm sacensībām vairāk info pieejams: http://specigakapilseta.lv/

Madonas novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu organizēja biedrība „SCK Madona” sadarbībā ar Madonas novada domi un Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalstīja Madonas novada dome, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, SIA „Junge”, Madonas sporta centra šautuve „Palejas”, SIA „Z Truck”, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals http://veikals.sp.lv/.

Informāciju sagatavoja:
‌Baiba Norberte
‌Sabiedrisko attiecību speciāliste
‌Latvijas Pauerliftinga federācija
‌Biedrība Spēka Pasaule
‌www.sp.lv, www.powerliftings.lv
‌e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 28 752 793

Papildu informācijai:
‌Mārtiņš Lielups
‌Madonas novada čempionāta sacensību direktors
‌Biedrība „SCK Madona”
‌Mob.tālr.: +371 26 847 933

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums