.

Eiropas čempionāts orientēšanās sportā

iesūtīts: 2016.06.06 16:35
Devītais Eiropas čempionāts orientēšanās sportā no 21. līdz 27. maijam notika Čehijas pilsētas Jesenīkas apkārtnē. Sprintā, vidējā distancē, garajā distancē un stafetē piedalījās 12 Latvijas labākie orientieristi, kuru starpā arī Andris Jubelis. Uz Eiropas čempionātu Andris devās kā viens no Latvijas izlases līderiem, jo neilgi pirms Eiropas čempionāta pārliecinoši uzvarēja Latvijas čempionātā sprinta distancē un izcīnija 2. vietu garajā distancē piekāpjoties tikai labākajam Latvijas orientieristam Edgaram Bertukam.

Čempionāta ievadā medaļas tika sadalītas sprinta disciplīnās, kurās Andris nepiedalījās, jo koncentrējās tikai uz meža distancē. Lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālsacensībās ir jāpārvar kvalifikācijas robeža, ko Andris izdarīja pāriecinoši un ar 7. ātrāko laiku savā kvalifikācijas skrējienā ieguva vietu nākamās dienas finālsacensībās. Garās distances fināls bija liels pārbaudījums Čehijas kalnos, kur 16,1km garo distanci ar vairāk kā 600m vertikālo kāpumu Andris veica 1:49,53 un izcīnija 30. vietu, kas ir līdz šim augstākais panākums Eiropas un Pasaules čempionātos individuālājās distancēs. Čempionāta turpinājumā Andrim neizdevās iekļūt vidējās distances finālā distancē pieļauto kļūdu dēļ, bet kompensēja to ar lielisku startu stafetes 1. etapā, kur lielāko distances daļu bija viens no līderiem un stafeti nodeva 7. pozīcijā. Komandā kopā Rūdolfu Zērni un Dāvi Dišleru neilgi pirms finiša vēl atradās 6. vietā, bet diemžēl komandai stafeti neļāva turpināt, jo 2. etapā Rūdolfs finišā paskrēja garām pēdējam kontrolpunktam tajā neatzīmējoties kā rezultātā komanda tika diskvalificēta un kārotā 6. vieta netika iegūta.

Kā atzina Andris, tad čempionāts bija izdevies, jo tika sasniegts līdz šim augstākais rezultāts Eiropas čempionāts, kā arī tikai sīka neveiksme liedza izcīnīt 6. vietu stafetē. Pēc čempionāta Andris ir pakāpies pasaules rangā un šobrīd atrodas 58. pozīcijā, kas arī ir līdz šim augstākais rezultāts un cerams jau sezonas beigās izdosies nostiprināties labāko 50 sportistu skaitā.

Nākamie starti Latvijas izlases forma jau 11. un 12. junijā, kad Andris kopā arī ar citiem madoniešiem, kā Unu Aramu, Elīnu Kārkliņu, Artjomu Rekuņenko dosies uz Baltijas čempionātu Igaunijā, kas būs lieliska pārbaude pirms Latvijas olimpiādes, kur Madonas novada komanda orientēšanās sportā būs viena no favorītiem. Paldies par lielisku atbalstu Madonas novada pašvaldībai un citiem atbalstītājiem.

Orientēšanās klubs - Mežmalas/Madona

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums