Arī 2016.gadā FIS Pasaules kausa posms rollerslēpošanā būs Madonā

iesūtīts: 2015.10.08 16:56
No 1.-3. oktobrim Cīrihē norisinājās gadskārtējā FIS komisiju un izpildinstitūciju rudens sanāksmju sesija. Īsumā atskatīšos uz komisiju sanāksmēs spriesto un lemto. Sākšu ar FIS Rollerslēpošanas apakškomisijas sanāksmi (01.10.2015.)


 2015. gada FIS rollerslēpošanā sezonas izvērtējums

 Izvērtējot šīs vasaras FIS rollerslēpošanas kalendārā iekļauto sacensību sezonu ir vērojamas pozitīvas tendences. Kopumā 9 rollerslēpošanas sacensībās, kas iekļautas FIS kalendārā piedalījās vairāk kā 490 sportisti no 23 valstīm. FIS rollerslēpošanas sezona noslēgsies ar sacensībām Brazīlijā novembra sākumā.

 Sezonas vidū nepalika nepamanīta problēma ar Pasaules kausa posma Vācijā atcelšanu, tomēr izdevās rast kompromisa risinājumu un aizvietotāja posma rīkotāju Trento (Itālijā).

FIS Pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas septembra beigās norisinājās Itālijas pilsētiņā Ziano di Fiemme, piedalījās 158 sportisti no 20 valstīm, kas ir būtisks dalībnieku un valstu pieaugums salīdzinot ar 2013. gada Pasaules čempionātu. Jāatzīmē, ka Ziano, kas pēc iedzīvotāju skaita ir gandrīz 6 reizes mazāka par Madonu, līdz šim ir uzņēmusi vairāk kā 100 (!!!) FIS Pasaules kausa (t.sk. Pasaules čempionātā) sacensības Ziemeļu disciplīnās.

2016. gada FIS rollerslēpošanā sezonas plānojums

FIS Pasaules kausa rollerslēpošanā (PK ROL) 2016 sezonas kalendārā ir plānoti 4 posmi: Horvātija (Oroslavje), Latvija (Madona), Zviedrija (Solleftea) un Itālija (Trento/Ziano di Fiemme). Izvērtējot 2015. gada pozitīvo pieredzi un saņemtos pieteikumus uz 2016. gada FIS Pasaules kausa posmu sarīkošanu, komisijas locekļi bez iebildumiem apstiprināja LSS/Madona pieteikumu uz Pasaules kausa posma sarīkošanu, kas plānots 12-14.08.2016.

Par 2017. gadu un turpmākiem gadiem, bez jau esošiem rīkotājiem vēl notiek sarunas ar Zalcburgu (AUT), Tronheimu (NOR), Maskavu (RUS), Ankaru (TUR) un Poliju kā potenciāliem FIS PK ROL organizatoriem. Norvēģijas Slēpošanas federācija plāno pieteikt FIS kalendārā Norvēģijas kausa rollerslēpošanā posmus. Esmu ievadījis sarunas arī ar Pekinas ZOS organizatoriem par iespējamu sadarbību FIS Rollerslēpošanas sacensību organizēšanā.

Priekšlikumi FIS Distanču slēpošanas sacensību noteikumiem (FIS ICR)

Ņemot vērā šis vasaras pieredzi PK posmā Madonā ar sacensību rīkotāju rollerslēpošanas inventāra nodrošināšanu, tika iniciētas izmaiņas noteikumos attiecībā uz rollerslēpju maiņu un labošanu (apkopi), nosakot, ka rollerslēpju maiņu ir jāveic (drīkst veikt) analoģiski slēpju maiņas procedūrai, ko nosaka noteikumu punkts 343.12.2. Bez tam tika izveidoti 2 jauni noteikumu punkti (396.2.11-396.2.12):

396.2.11 If Competition Organizer provides official rollerski equipment, rollerski change during the competition may be done only in official service point (boxes) according to articles 343.12.2- 343.12.3

396.2.12. If Competition Organizer provides official rollerski equipment, rollerski repair during Official training or before competition may be done only in Official service point provided by OC.

Priekšlikumi FIS PK un PČ ROL sacensību noteikumiem

Ņemot vērā šīs vasaras Pasaules kausa sacensību pieredzi, tika iniciētas gana plašas izmaiņas (skatīt pielikumā) FIS Pasaules kausa rollerslēpošanā noteikumos:

  • tika precizētas PK atcelšanas procedūras un sankcijas;
  • precizēts PK kopvērtējuma punktu aprēķināšanas kārtība
  • iekļauti jauni punkti par PK Posmu sacensībām (angl. Stage event) un “bonuss sekunžu” kārtību Masu starta sacensībās (analoģiski kā PK distanču slēpošanā).
  • palielināts minimālais PK naudas balvu slieksnis (līdz EUR 4500/posmā) un precizēta tā sadales kārtībā (turpmāk tikai pieaugušo grupām, bet 1.-6.v.)

Bez tam komisija akceptēja priekšlikumu FIS PK distanču slēpošanas noteikumos par papildus kvotu (analoģiski kā Skandināvijas kausa ieguvējam) FIS PK ROL kopvērtējuma uzvarētājam (vīriešiem un sievietēm). Jāatzīmē, kas šim atšķirībā no pārējiem priekšlikumam, vēl ejams garš ceļš caur FIS komisiju un darba grupu labirintiem. Tas tiks vērtēts kopējā paketē ar pārējiem priekšlikumiem FIS PK distanču slēpošanas noteikumos par “valstu un sportistu kvotām”.

Sanāksmes noslēgumā komisijas locekļi tika iepazīstināti ar FIS distanču slēpošanas punktu rollerslēpošanas sacensībās izvērtējumu un vadlīnijām rollerslēpošanas trašu plānošanai un projektēšanai.

Oficiālu Rollerslēpošanas komisijas sanāksmes protokolu un saistītos dokumentus FIS birojs izsūtīs nacionālām federācijām tuvākā laikā. Drīzumā centīšos uzrakstīt īsu pārskatu arī par FIS Distanču slēpošanas noteikumu apakškomisijas un FIS Distanču slēpošanas izpildkomitejas sanāksmēm.

Nobeigumā gribu izteikt personisku atzinību visiem, kas pielika savu roku FIS Pasaules kausa rollerslēpošanā Madonā organizēšanā. Gribu izteikt arī atzinību visiem sportistiem un viņu vecākiem, kas neskatoties uz komentāriem un kritiku, piedalījās gan PK sacensībās Madonā, gan PK Trento, gan Pasaules čempionātā Ziano di Fiemme. Ceru, ka gūtā pieredze un iespaidi jūs motivēs un veicinās jūsu turpmāko sportisko izaugsmi.

                Informācijas avots:www.infoski.lv

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums