.

2015.gada svarīgākais sporta notikums Eiropas basketbola čempionāta spēles

iesūtīts: 2015.09.07 14:39
„Arēnā Rīga” 5.-10.septembrī.

80 gadus pēc „Sapņu komandas” triumfa Eiropas 1.čempionātā Ženēvā Latvijai ir komanda ar sapni un iespēja atbalstīt savējos cīņā par tā piepildīšanu Ainars Bagatskis, valstsvienības galvenais treneris „Mums ir unikāla iespēja cīnīties par iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Svarīgi, lai Latvijai būs pārsvars tribīnēs visās spēlēs, arī pret Lietuvu. Līdzjutēji – nepieviliet!” Jānis Blūms, valstsvienības kapteinis „Rīgā būs interesantas cīņas starp spēkos līdzvērtīgām komandām un arī favorītiem lietuviešiem ceļu neviens negriezīs. Mēs, spēlētāji, gatavosimies ļoti nopietni. Ceru, ka līdzjutēji darīs tāpat.” Dairis Bertāns, Latvijas Gada basketbolista’2014 "Labi, ka sāksim ar spēli pret Beļģiju, lai savās mājās varam revanšēties par sāpīgo zaudējumu iepriekšējā čempionātā. EuroBasket’2013 parādījām, ka protam spēlēt, tagad jāpierāda, ka protam arī uzvarēt!" Kristaps Porziņģis, Latvijas basketbola Gada cerība’2013 „Protams, ļoti gribētu piedalīties EuroBasket’2015! Eiropas čempionāta finālturnīrs savu skatītāju klātbūtnē – tas būtu izcils piedzīvojums!” EuroBasket’2015 Rīgā: Latvijas valstsvienības pieci soļi ceļā uz finālspēlēm Lillē 5.09 plkst.18:30 pret Akseli Ervelu un Beļģiju: jābūt revanšam par zaudējumu EuroBasket’2013 pēdējā spēlē! 6.09 plkst.18:30 pret Jonu Valančūnu un Lietuvu: vai kaimiņi tiešām ir tik vareni, kā paši par sevi domā? 7.09. plkst.18:30 pret Janu Veseliju un Čehiju: atšķirībā no dažām citām spēlēm, basketbolā favorīti būsim mēs! 9.09. plkst.18:30 pret Slavu Kravcovu un Ukrainu: cienām, bet nerespektējam – 2013.gadā Ļubļanā bija 85:51 10.09. plkst.18:30 pret Kristianu Kanguru un Igauniju: pēdējam akordam jābūt skanīgam – to atcerēsies ilgi!

Pēc optimistiskākajām prognozēm, Eiropas čempionāta pirmā posma laikā Rīgu varētu apmeklēt pat 60 000-70 000 ārvalstu līdzjutēju.

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija) Zagrebā (Horvātija) un Rīgā.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Septembrī tiekamies Arēnā Rīga! Esi kopā ar savu komandu!

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums