.

Skvošs - Riga Cup 2015

iesūtīts: 2015.08.24 09:19
Saulainajā nedēļas nogalē no 6.līdz 9.augustam vairāki Madonas skvoša kluba sportisti nevis pavadīja laiku atpūšoties pie dabas krūts, bet gan ar Madonas novada pašvaldības atbalstu piedalījās šobrīd lielākajās starptautiskajās skvoša sacensībās Baltijas valstīs – Riga Cup 2015. Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgā pulcējas paprāvs skvošitu pulciņš – šogad 9 kategorijās savus spēkus mēroja 205 dalībnieki no 23 valstīm – visplašāk parstāvētās bija tuvējās kaimiņvalstis Ukraina, Krievija, Lietuva, Igunija, taču bija ieradušies sportisti arī no Skandināvijas valstīm, Vācijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Spānijas, Brazīlijas, Turcijas, Ēģiptes un ASV

Saulainajā nedēļas nogalē no 6.līdz 9.augustam vairāki Madonas skvoša kluba sportisti nevis pavadīja laiku atpūšoties pie dabas krūts, bet gan ar Madonas novada pašvaldības atbalstu piedalījās šobrīd lielākajās starptautiskajās skvoša sacensībās Baltijas valstīs – Riga Cup 2015.  Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgā pulcējas paprāvs skvošitu pulciņš – šogad 9 kategorijās savus spēkus mēroja 205 dalībnieki no 23 valstīm – visplašāk parstāvētās bija tuvējās kaimiņvalstis Ukraina, Krievija, Lietuva, Igunija, taču bija ieradušies sportisti arī no Skandināvijas valstīm, Vācijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Spānijas, Brazīlijas, Turcijas, Ēģiptes un ASV.

Mūsu sportiste Linda Svilāne W1 grupā (nākamā grupa uzreiz aiz PSA profesionāļu grupas) pusfinālā apturēja izlikto grupas līderi ukrainieti Liānu Sardaku 4 geimu spēlē ar rezultātu 3-1, kas ātruma, spēka un spriedzes ziņā līdzinājās finālspēlei. Nākamās dienas finālā pret krievu sportisti Ekaterinu Glinčikovu madoniete demonstrēja pārliecinošu pārākumu, ko atspoguļo arī spēles rezultāts 3-0 (12-10, 11-3, 11-3) Lindas labā. Madonietis Jānis Melderis arī tika godalgotajā trīniekā M2 vīriešu grupā, finālspēlē ar rezultātu 1-3 piekāpjoties Pjotram Atropovam no Latvijas, un aiz sevis atstājot bronzas medaļnieku ukraini Eugeniju Karčenko.

PSA profesionāļu grupās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē diemžēl medaļas neieguva neviens Latvijas sportists. Vīriešu PSA kategorijā uzvarēja velsietis Pīters Krīds, otrā vietā ierindojās soms Kristians Rautianens, un bronzas medaļu izcīnīja ukrainis Ruslans Soročinskijs. Sieviešu kategorijā iepriekšējos 5 gadus Latvijas pirmā rakete Ineta Mackeviča ierindojās turnīra pirmajā trīniekā, bet tā kā šogad atlētiskā liepājniece nepiedalījās sacensībās, godalgotās vietas izcīnīja citu valstu sportistes.  Dramatiskā piecu geimu spēlē, kuras liktenis izšķīrās pēdējos divos punktos, uzvarēja beļģiete Loreline Pira, aiz sevis atstājot ukraiņu pirmo raketi juniori Nadiju Usenko. Trešo vietu ieguva krievu sportiste Alina Tuzlukova, piecu geimu spēlē uzvarot Igaunijas spēcīgāko skvošiti Aliis Allas.  

Šāda mēroga sacensības vēlreiz apliecina, ka sports spēj vienot tautas un radīt solidaritāti un draudzību, kad ķermeņa spēkam, izveicībai, tehniskajam izpildījumam un taktikai ir lielāka nozīme nekā jebkuram politiskajam jautājumam.

Jau septembrī izšķirsies skvoša sporta veida liktenis, kad notiks balsojums par tā iekļaušanu Olimpiskajos sporta veidos 2020.gada Olimpiskajās spēlēs Tokijā. Turēsim īkšķus!

Raksta autors Madonas skvoša kluba prezidents Voldemārs Svilāns

Foto no personiskā arhīva

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums