.

Aizvadīts Monster Energy Superkausa posms Madonā

iesūtīts: 2015.08.18 09:37
Aizvadīts motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' trešais posms, kurš pirmo reizi norisinājās Madonas novada ''Smeceres sila'' trasē. Visu sacensību dienu trasē valdīja lieliski laika apstākļi, kas skatītājiem jau tā aizraujošo cīņu vērošanu padarīja vēl patīkamāku.


Ar lielu nepacietību skatītāji gaidīja preztižās MX Pro klases startus - pieteikumā gandrīz visi spēcīgākie Baltijas sportisti. Taču jāsaka, ka liela intriga šoreiz izpalika - lai arī kvalifikācijas sesijā ātrāki par konkurentiem bija titulētie igauņi Leoks un Krestinovs, tomēr visos trīs finālbraucienos sāncenšiem nekādas cerības neatstāja Matīss Karro - trīs lieliski starti un trīs pārliecinošas uzvaras. Pirmajā braucienā Matīsam sīvāko konkurenci sastādīja Dāvs Ivanovs, kurš finišēja otrais, bet trešo vietu ieņēma igaunis Ratseps. Otrajā braucienā spēkoties ar Karro mēģināja Tanel Leoks, bet trešajā viņa tautietis Gerts Krestinovs, taču Matīss arī šoreiz bija ātrākais sportists trasē un godam nopelnītas trīs uzvaras ļāva triumfēt posma kopvērtējuma. Otrajā vietā posmā Tanels Leoks, trešais Dāvis Ivanovs, bet piecinieku noslēdza Dāvis Līvs un Kārlis Sabulis.

Sevišķi spraigas cīņas izvērtās ''Jauniešu'' klasē un pēcabiem finālbraucieniem trīs labākajiem sportistiem bija absolūti vienāds punktu skaits - 58. Uzvara otrajā braucienā uzvaru posma kopvērtējumā garantēja Harijam Suharževskim, otrās vietas abos braucienos un otrā arī posmā summā Reinim Čudarānam, bet trešā vieta uz goda pjedestāla Igaunijas pārstāvim Aleksejam Vinogradovam. Madonas posmā mazliet neveicās pirmo divu posmu uzvarētājam Elgaram Jonasam, kuram posmā septītā vieta un zaudētas līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā, bet par līderi kļuvis Suharževskis, kurš pirms Saldus fināla Jonasu apsteidz par 6 punktiem.
 
''Junioru'' klasē abos braucienos pārliecinošas uzvaras Patrikam Uzulam, kurš vēl vairāk ir nostiprinājis savu pārsvaru sezonas kopvērtējumā. Otrais Madonas posmā Krists Sūna, bet trešais Ričards Kursītis.
 
''Kvadru'' klasē arī abos braucienos uzvarēja kopvērtējuma līderis Raivis Sootee. Otrā vieta posmā Kārlim Bolem, bet trijnieku noslēdza Kristaps Veinbergs.
 
''Senioru'' klasē, kā ierasts, nepārspēts palika Leons Kozlovskis, kuram sīvāko konkurenci šoreiz sastādīja Ronalds Baldiņš, kuram otrā vieta un Raivo Freibergs, kuram trešā. Ceturtais Madonā pērnā gada čempions Raimonds Baltgalvis, bet piektais - viesis no Krievijas Maksims Komļevs.
 
Komandu ieskaitē uzvaru izcīnīja ''MX Moduls'' komanda, kura par 22 punktiem pārspēja ''MX Ādaži Motosports RT'' komandu.
 
''Superkauss'' seriāla ceturtais - noslēdzošais posms norisināsies 13. septembrī ''Bērzu'' mototrasē Saldū. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums