.

Dāvis Ivanovs: Ažiotāža Madonā ir jūtama

iesūtīts: 2015.08.14 12:11
Svētdien, Madonā norisināsies motokrosa seriāla ''Monster Energy Superkauss'' trešais posms - Madonas Lielās balvas izcīņa! Tas īpašs solās būt mājiniekam, vienam no galvenajiem prestižākās MX Pro klases favorītiem Dāvim Ivanovam.

Tam ir vairāki iemesli - pirmkārt, ''Superkauss’’ seriāls pirmo reizi viesosies Dāvja dzimtajā pilsētā Madonā, otrkārt, Ivanovs ir MX Pro klases līderis, bet tuvākais sekotājs atpaliek vien sešus punktus. Dāvis jau pērn kļuva par trešo sportistu, kuram izdevies izcīnīt MX Pro klases čempiona titulu un šogad ir vēlme to nosargāt. Profesionali sportisti apgalvo, ka tas esot grūtāk... Jautājām Davim kādas ir sajūtas pirms mājas posma

Kādas ir sportista sajūtas pirms sacensībām dzimtajā pilsētā? Vai emocionāli jūti atšķirību?

Noteikti jūtu - telefons ir ‘’karsts’’, zvana draugi, paziņas un varu apgalvot, ka ažiotāža ir jūtama. Pašam ir vēlme šim posmam sagatavoties maksimāli labi. Esmu centies aizvadīt maksimāli daudz treniņus un izdarīt visu, lai nekādas blakus lietas svētdien netraucētu parādīt labāko sniegumu. Šķiet, ka tas ir izdevies un esmu gatavs svētdienas mačiem.

Pērn izcīnīji čempiona titulu un arī šogad esi līderis, vai vari šīs divas sezonas salīdzināt? 

Sezona no sezonas ar kaut ko atšķiras, bet vēlme uzvarēt paliek nemainīga. Pērn to izdevās izdarīt un šogad, protams, gribas panākumu atkārtot. Cenšos skatīties uz seriālu kopumā - aizvadīt stabilus braucienus, kas ir ļoti svarīgi, lai sasniegtu labu rezultātu sezonas noslēgumā. 

Šogad abos posmos esi bijis otrais, taču tie bija pilnīgi atšķirīgi - ja pirmajā posmā otro vietu var uzskatīt par nosacītu zaudējumu, tad Rīgā sudrabu burtiski izrāvi no konkurentu rokām? Kurš pjedestāls radīja lielāku prieku.

Nav viegli atbildēt uz šo jautājumu, taču laikam tomēr Rīgas posma pjedestāls. Pirmo braucienu Rīgā sāku ar kritienu un bija ļoti smaga cīņa visa brauciena garumā. Neskatoties uz to, ka Rīgā aplis bija īss, pēdējā aplī apsteidzu Lusbo, Macuku un Bučas, kas arī bija šī panākuma pamatā. 

Tu par sešiem punktiem apsteidz igauni Ratsepu, bet trešā vieta ir visai patālu (trešajā vietā esošais Toms Macuks no Dāvja atpaliek 26 punktus), vai tas nozīmē, ka cīņai ar Ratsepu pievērsīsi papildus uzmanību?

Jā, zinu, ka Ratseps ir tuvākais sekotājs un ar ''vienu aci'' viņu vēroju. Sezonā priekšā vēl 6 braucieni, jābūt maksimāli mobilizētam un jācenšas ar katru braucienu pārsvaru palielināt. 

Situācija komandu vērtējumā ir vēl saspringtāka - Tevis pārstāvētā ''MX Moduls'' tikai par 4 punktiem apsteidz tuvākos sekotājus. Vai sacensību dienā izstrādājat kādu taktiku? 

Uzskatu, ka komandu ieskaitē mūsu priekšrocība ir tā, ka iztiekam bez ārzemniekiem un visiem sportistiem ir skaidri komandas mērķi. Mums komandā ir ļoti labas attiecības arī arpus motokrosa - esam vienotāki kā galvenie konkurenti, kuru triecienspēku veido ārzemnieki. Vēl šodien (saruna notika ceturtdien) kopā ar Karro un Sabuli aizvadījām treniņu, pārrunājām atsevišķas nianses un ar nepacietību gaidām svētdienas posmu. Ja visi nostartēsim savā līmeni, tad panākums neizpaliks!

Lai arī esi līderis un startēsi mājas trasē, bukmeikeri par favorītiem ir nosaukuši Karro un Leoku. Vai tas nedod papildus stimulu sevi pierādīt?

Es šīm lietām nepieveršu tādu uzmanību - motokross nav bumbu spēles, te visi startē no vienas barjeras un ir neskaitāmi apstākļi, kas var ietekmēt jebkura sportista rezultātu. Viena kļūme, vai neliels tehnisks defekts jebkuru var izsvītrot no favorītu pulka. Tas nevienam motokrosu izprotošam cilvēkam nav noslēpums.

Vai ceri uz fanu atbalstu trases malā? 

Protams, ka ceru un, kā jau minēju, valdošā ažiotāza liecina, ka atbalsts būs. Madonā augstākā līmeņa sacensības nav notikušas kādus sešus gadus. Pēdējo reizi Latvijas čempionāts Kusā, kas arī gluži nav Madona. Tagad  trase ir tuvāk pilsētai un tiešām ceru, ka vietējie atnāks atbalstīt Madonas sportistus.

Cik Madonā motokross ir populārs? 

Es teiktu, ka pietiekami populārs un domāju, ka ''Superkauss'' posms šo popularitāti vairos. Ir labi, ka te ir izveidota trase un ceru, ka tā dos vajadzīgo efektu - kāds varbūt pirmo reizi ieraudzīs, ka motokross ir aizraujošs sporta veids un ir radīti labi apstākļi, lai ar to sāktu nodarboties, bet vietējie uzņēmēji klātienē varēs novērtēt savu novadnieku sniegumu, kas paver iespējas motokrosam piesaistīt jaunus atbalstītājus. 

Vēlam Tev un visiem pārējiem sportistiem aizraujošu cīņu un veiksmīgus startus!

 

Paldies! Izmantojot izdevību vēlreiz aicinu visus madoniešus un ''MX Moduls'' fanus svētdien uz ''Smeceres sila'' trasi!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Aigars Liepa

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums