.

Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā

iesūtīts: 2015.08.03 23:42
Ceturtajam Latvijas čempionātam 3x3 basketbolā bija pieteikušās 145 komandas, kuras sestdien un svētdien (1.un 2.augustā) cīnījās par valsts čempionu tituliem deviņās grupās.

     Sacensības ir iekļautas tradicionālajā "FIBA EuroTour" kalendārā. Vienlaikus risinājās arī Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas turnīrs meiteņu un puišu komandām, kurā 12 valstu komandas cīnījās par ceļazīmēm uz finālturnīru.

Sestdien, 1. augustā, spēlēja U13 grupas meitenes un puiši, U15 grupas meitenes un puiši, kā arī Tautas klase. Vakarā notika „Subway slam dunk” konkurss, kuru uzvarēja ukrainis Dmitrijs Krivenko. Viņš finālā pārspēja Latvijas otrās izlases dalībnieku Endrū Šmitu. Labāko četriniekā iekļuva arī polis Rafāls Lipinskis un Renārs Bulderis, kuram vienā no mēģinājumiem asistēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

    Svētdien, 2. augustā, spēlēja U11 un U17 grupas puiši, sieviešu komandas, kā arī PRO grupas komandas. Populāri spēlētāji sacentīsies konkursā "Sportland Zelta roka".

Abas dienas Latvijas čempionātā startēja arī Madonas BJSS audzēkņi. Pirmajā dienā U-13 grupā piedalījāmies ar 2 zēnu komandām. Šogad startējām kā gadu jaunāki-tāpēc esam gandarīti par gūto pieredzi un redzēto.

     Otrajā dienā U-17 grupā piedalījāmies ar 3 komandām. 13 komandu konkurencē vislabāk veicās gadu jaunāko L.Lazdiņa, N.Skripkas, E.Pētersona, A.Jurkāna komandai, kuri savā apakšgrupā uzvarēja visas spēles, izcīnot 1.vietu grupā. Bet pusfināla cīņā piedzīvots sāpīgs zaudējums Rīgas DSN puišiem un arī mazajā finālā par 3.vietu pietrūka spēka un veiksmes, zaudējums Jēkabpils puišiem un izcīnīta 4.vieta. Katras grupas pirmās trīs vietas saņēma diplomus un medaļas, kā arī balvas no atbalstītājiem. Katrs dalībnieks, reģistrējoties spēļu dienā, saņēma 3x3 reversos spēļu kreklus, ūdeni un ielūgumu uz kādu Eiropas čempionāta spēlēm "Arēnā Rīga".

     Paldies Madonas BJSS un ceram uz nākamo čempionātu, kurā vairs nestartēsim ar gadu jaunākiem puišiem, bet -tāpat kā 2.Latvijas čempionātā 1999.gada puiši izcīnīja sudraba medaļas, savā vecuma grupā varēsim cīnīties par augstām vietām.

 Agnis Beķeris

treneris

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums