Apkārt Barkavai 2015

iesūtīts: 2015.07.20 11:58
3. jūlijā Barkavas ielas sagaidīja neparasti lielu cilvēku aktivitāti. Jau par tradicionālu kļuvušais pasākums orientēšanās sacensības „Apkārt Barkavai 2015” jau 9. gadu pulcēja sportistus no dažādiem Madonas novada pagastiem. Sakarā ar bērnu un jauniešu deju un dziesmu svētkiem šogad sacensības notika nevis otrajā jūlija piektdienā, bet nedēļu ātrāk.

 Uz startu ieradās 9 komandas, lai gan pieteikušās bija 13. Dažādu iemeslu dēļ četras komandas pēdējās dienās atteica dalību.

Pasākumu atklāja Barkavas bērnu deju kolektīvs „Kriksis”, kas sacensību dalībniekiem atrādīja sevis sagatavotos deju uzvedumus. Pirms sacensību sākuma komandas, kā jau ierasts, iepazinās ar tiesnešiem un stādījās priekšā pašas.

Pēc nelielas iesildīšanās, ko vadīja Dace Caune, sacensību galvenais tiesnesis deva startu pirmajām divām komandām.

Komandas izlozēja starta numurus un trasē devās pa divām ar 15 minūšu intervālu. Kopā sacensību laikā bija jāatrod 13 kontrolpunkti noskrienot kopā 5,5 kilometri. Katrā kontrolpunktā komandām bija jāizpilda konkrēts uzdevums. Kopējais komandu pavadītais laiks trasē bija divas stundas un 1 minūte, vidējais komandu pavadītais laiks trasē – viena stunda 15 minūtes.

Pēc trases iziešanas visas komandas tika aicinātas pie ugunskura uz organizatoru sagādāto tējas tasīti un desiņu cepšanu. Kamēr komandas atpūtās, tiesneši strādāja un gatavojās apbalvošanai.

Katrai komandai, pēc tiesnešu balsojuma tika piešķirtas nominācijas un kāda garšīga pārsteiguma dāvana. Tomēr galvenais bija pirmā trijnieka noskaidrošana. Pēc rezultātu apkopojuma, soda laika pielikšanas un bonusa sekunžu atņemšanas, rezultāti kļuva zināmi un varēja apbalvot ātrākās komandas.

Trešo vietu, ar kopējo trases laiku 1:02:49, izcīnīja komanda OK Arona, komandā startēja Zane Čamane, Sigita Lapsiņa, Lauris Kaparkalējs, Roberts Robalds, Gunārs Ikaunieks.

Otrajā vietā ierindojās komanda „Nūzīdzeigā pasauļa mjūsu broļus naboida”, Mairis Gailums, Kristens Raščevskis, Klāvs Stiprais, Kristaps Vēzis, Rūta Putniņa, rezultāts 1:00:14.

Nepārspēti palika komanda „Sātani”, kas ceļojošo kausu ir ieguvuši ar viena gada pārtraukumu, jau trešo reizi. Komandā startēja Rolands Širins, Kārlis Krīgalis, Karlīna Krīgale, Mārtiņš Ģērmans, Ilmārs Trops. Kopējais trasē pavadītais laiks 0:58:23.

Paldies par atbalstu sacensību organizēšanā Madonas novada pašvaldībai, Z/S Kļavas, Z/S Silzemnieki, Z/S Jānīši, , mūsu sadarbības partneriem biedrībai „Kalsnavas jaunieši”, Barkavas bērnu deju kolektīvam „Kriksis”, Normundam Dzelmem un Dacei Caunei, tiesnešu brigādei.

Uz tikšanos 2016. gada otrajā jūlija piektdienā sacensību 10 gadu jubilejā.

Biedrība „Mēs – Barkavas pagastam”

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums