Pusfinālā pret VK Valka uzvara un zaudējums

iesūtīts: 2015.04.01 16:26
Šajās brīvdienās divas Latvijas 1. Līgas čempionāta pusfināla spēles ar VK Valka, aizvadīja vīriešu volejbola komanda Madona. VK Valkas komanda pamatturnīrā ieņēma 4. vietu, bet ceturtdaļfinālā divās spēlēs no trijām bija labāka par Rēzeknes novada komandu.

Sestdienas spēlē  savā laukumā pirmie divi seti pagāja līdzīgā un saspringtā spēlē. Pirmajā setā spēle ritēja punkts punktā un tikai seta galotnē ar Naura Pulksteņa veiksmīgu uzbrukuma sitienu no 4 zonas izdevās uzvarēt ar rezultātu 25 : 23.

Otro setu pārliecinošāk uzsāka Valkas komanda, izvirzoties vadībā ar trīs punktu pārsvaru. Mūsu komandai nācās maksimāli koncentrēties, sevišķi serves uzņemšanā, lai rezultātu izlīdzinātu. Turpinājumā atkal viss izšķīrās tikai seta galotnē kurā ar rezultātu 26 : 24 veiksmīgāka izrādījās Madonas komanda.

Trešā seta sākumā vēl turpinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet, tad Madonas komandai padevās vairākas labas gemdserves Kaspara Greļa izpildījumā, vairāki Valkas komandas uzbrukumi iestrēga madoniešu organizētāja blokā un rezultātā uzvara trešajā setā ar rezultātu 25:12, un visā spēlē tika izcīnīta uzvara ar 3:0.

Svētdienas atbildes spēlē Valkā, skatītāju pārpildītā sporta hallē, mums nepierastā troksnī, (spēlētāji tikai ar grūtībām varēja sadzirdēt trenera dotos norādījumus minūtes pārtraukumos) Valkas komandai labi padevās gremdserves, savukārt mūsu komandas spēlētājiem neveicās ar to uzņemšanu. Tas mūsu komandas spēles vadītājam Vasīlijam Trusovam apgrūtināja komandas uzbrukumu organizēšanu. Iespējams, mūsu spēlētājiem traucēja šādu play- off spēļu pieredzes trūkums un apziņa, ka tikai uzvara komandai dotu iespēju spēlēt finālā, bet, jau pirmā seta sākumā vadībā izvirzījās Valkas komanda. Mūsu komandai ar spēlētāju maiņām nedaudz izdevās izlīdzināt spēli, tomēr, seta vidū vairāki mūsu komandas spēlētāju uzbrukuma sitieni atdūrās pret Valkas komandas bloku un pirmajā setā ar rezultātu 25:17 uzvarēja mājinieki.

Otro setu Madonas komanda, savu līdzjutēju, kas bija ieradušies Valkā, dzīti uz priekšu, sāka apņēmīgāk, un spēle notika punkts punktā, abas komandas centās iegūt vairāku punktu pārsvaru. Sets noritēja kā šūpoles. Izvirzoties vadībā te vienai, te otrai komandai, seta galotne labāk padevās madoniešiem (20:25) un rezultāts pa setiem kļuva neizšķirts.

Trešajā setā Madonas komandai izdevās nostabilizēt spēli un līdz pat seta vidum būt vadībā. Tomēr Valkas komandai seta galotnē izdevās veiksmīgi nospēlēt blokā, kā arī virzīt savu spēlētāju uzbrukuma sitienus caur vidējo zonu un uzvarēt šajā setā ar 25:21.

Ceturtajā setā atkal ritēja līdzvērtīga spēle, tomēr ar aktīvu darbību pie tīkla un sarežģītām servēm Valkas komandai izdevās uzvarēt šajā setā un visā spēlē ar 3:1.

Paldies visiem līdzjutējiem, kuri kuplā skaitā bija ieradušies atbalstīt komandu pirmajā spēlē Madonā. Īpašs paldies tiem līdzjutējiem, kuri pūpolu svētdienā ieradās Valkā ar savas balss spēkiem un līdzi paņemtajiem instrumentiem atbalstīja mūsu komandu un brīžiem bija skaļāki par Valkas komandas līdzjutējiem.

Tā kā čempionāts iet uz beigām mums būs diezgan saspringts grafiks. Trešā un izšķirošā pusfināla spēle Valkā jau šajā sestdienā 04. aprīlī plkst.13.00 Valkas ģimnāzijas sporta hallē. No šīs spēles ir atkarīga arī nākamās spēles norises vieta. 06. aprīlī 13:00 Madonas komanda uzvaras gadījumā spēlēs Madonas sporta centrā, uzņemot Ozolnieku komandu, cīņā par čempionāta zelta godalgām, vai arī, zaudējot Valkas komandai, brauks ciemos pie Gludi/LM komandas, cīnoties par čempionāta bronzas godalgām.

Guntis Lazda

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums