Madonas slēpotāju starti Zviedrijā

iesūtīts: 2014.12.10 16:29
Ar labiem panākumiem sacensībās no Zviedrijas pirmā sniega nometnes atgriezušies Madonas jaunie slēpotāji, kuri Latvijas jaunatnes izlases sastāvā piedalījās mācību-treniņnometnē un sacensībās Brukvallarnā un Idrē, kas ir populāri slēpošanas centri Zviedrijā. Nometne ilga no 14.novembra līdz 2.decembrim un tajā piedalījās seši labākie Latvijas jaunie slēpotāji, tai skaitā divi Madonas sporta skolas audzēkņi Kitija Auziņa un Raimo Vīgants. Nometnes galvenais uzdevums bija pēc iespējas labāk sagatavoties sezonai, jo priekšā ir ne tikai atbildīgi starti nacionālajā čempionātā, bet arī atlase uz Pasaules junioru un pieaugušo čempionātu, kā arī starti pārstāvot novadu Latvijas Ziemas olimpiādē, kas marta sākumā notiks Siguldā.

Pēc divu nedēļu treniņiem uz sniega, sportisti pārbaudīja savu sagatavotību sacensībās, kas notika slēpošanas un biatlona centrā Idrē, kur pieaugušo grupā piedalījās arī sportisti no Somijas, Itālijas, Lielbritānijas, Dānijas, Lietuvas, Islandes, Norvēģijas, Austrālijas, Čehijas, Polijas un Luksemburgas.

Lielisku sniegumu divu dienu  sacensībāqs parādīja talantīgais mūsu novada slēpotājs Raimo Vīgants, kas spēcīgā konkurencē abās dienās izcīnīja otro vietu.

Pirmajā dienā puišiem 15-16 g. grupā 4,6km distancē brīvajā solī, sacenšoties ar 22 zviedriem, otro vietu izcīnīja Raimo Vīgants. Madonietis distanci veica 10:44 un ieguva otro vietu, par 17 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja Aksela Aflodāla, bet ļoti daudz esot priekšā trešās vietas ieguvējam – 33 sekundes.  Aflodāls šā gada martā Vasaloppet ietvaros notikušajās sacensībās bija tuvu uzvarētājam un ieguva otro vietu 9km distancē, savukārt ceturtās un piektās vietas ieguvēji Idrē tajās sacensībās martā nebija divdesmitniekā, zaudējot Aflodālam vairāk nekā trīs minūtes.

Otrajā dienā  tādā pašā distancē Raimo startēja jau aiz sava zināmā konkurenta un informācija par zviedru sportista Aflodālsa ātrumu tika ziņota viņam trasē. Distances pirmajā daļā Raimo konkurentam zaudēja 5 sekundes. Distances otrajā daļā mūsu sportists tempu kāpināja un finišā tomēr tika zaudētas nepilnas 2. sekundes, uz ko Raimo pēc finiša teica, kad trasē grūtības sagādāja citu konkurentu apdzīšana, tikmēr Aflodāls startēja pirmais līdz ar to konkurenti visi bija aiz muguras. Aprunājoties ar zviedru sportistu tika noskaidrots, kad Aksels slēpo jau gandrīz mēnesi un ir krietni vairāk pavadījis laika uz sniega, kas domājams ir arī viņa likumsakarīgā uzvara abās sacensību dienās.

Atzīstami nostartēja arī Kitija Auziņa. Pirmajā dienā 1,3km sprinta distancē brīvajā solī Kitija kvalificējās izslēgšanas braucieniem  izcīnot  29.vietu. Kitija, kura no kvalifikācijas uzvarētājas  Molīnas, kura vienreiz pasaules kausā sprintā ir bijusi 30.vietā, atpalika 24,59 sekundes. Kitija ar iegūtajiem 228 FIS punktiem uzrādīja savu otro labāko rezultātu sprintā. Kitija piedalījās ceturtdaļfinālā, bet savā braucienā bija ļoti tālu līdz iekļūšanai pusfinālā.

Otrajā dienā  6km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu Kitija Auziņa ierindojās 47.vietā. Neskatoties uz to, ka šādā  distancē Kitija uzvarētājai un šogad pasaules kausa posmā Lahti piecdesmitniekā iekļuvušajai Elīnai Molīnai no Zviedrijas zaudēja – 3:05, madoniete ar iegūtajiem 194 FIS punktiem uzrādīja līdz šim savu labāko rezultātu.

Gaidām jaunos slēpotājus Smeceres sila bāzē un mūsu sportistu atbalstītājus sacensībās.

Madonas BJSS treneris Dainis Vuškāns.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums