.

Zināmi 2014.gada Madonas novada čempioni basketbolā

iesūtīts: 2014.11.03 14:40
Septembra mēnesī-pēc vairāku gadu pārtraukuma, Madonas pilsētas sporta centrā piektdienas vakaros un sestdienās startēja atklātais novada čempionāts basketbolā vīriešu un jauniešu komandām.

 Novada čempionātā startēja 8 komandas- Madonas BJSS 99, Madonas BJSS 98, Madonas BJSS U-19, BK Madona, BK Madona/Seniors, Cesvaine, Barkava, Vecie metēji.

Čempionāts notika 7.kārtās-pamatturnīrā tika aizvadītas 28 spēles, 4 izslēgšanas spēles, 2 pusfinālspēles un 2 finālspēles.

Pamatturnīrā 1.vietā bija komanda MBJSS U-19, 2.vietu ieņēma BK Madona, 3.vietā Cesvaine un 4.vietā ierindojās Barkava.

Pusfinālos tikās MBJSS U-19 pret Barkavu ( 100-73)un BK Madona pret Cesvaini(76-67). Abās spēlēs pārākas bija regulārā čempionāta 1.un 2.vietas ieguvēj komandas- MBJSS U-19 un BK Madona.

2.novembrī Madonas pilsētas sporta centrā notika finālspēles. Spēlē par 3.vietu tikās Cesvaine un Barkava. Līdz pēdējām sekundēm spraigajā mačā pārāka bija Cesvaine komanda, kas izcīnīja uzvaru ar 75-70.Cesvaines komandas rindās ar 33 punktiem rezultatīvākais bija Pēteris Putniņš, 14 punkti Raimonda Silajāņa kontā. Barkavas komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Gints Ikaunieks, 22 punkti Ilmāram Tropam.

Finālspēle- MBJSS U-19 pret BK Madona, tiešām izdevās kā īstai finālspēlei pienākas. Pirmajā puslaikā ar lielisku meistarību un precizitāti MBJSS U-19 izvirzījās pat 19 punktu pārsvarā, arī 3 ceturtdaļā jaunieši kontrolēja situāciju laukumā-atrodoties vadībā ar 16 punktu starpību. 4.ceturtdaļā BK Madona vīri beidzot apstādināja MBJSS U-19 komandas ofensīvu un nervu kutinošā mača izskaņā „izrāva” neizšķirtu. Papildlaikā tad viena komanda atradās vadībā, tad otra, beigās BK Madona bija 2 punktu pārsvars, bet visu maču spīdoši spēlējošais Toms Kohanovs 0,8 sekundes līdz spēles beigām realizēja ļoti sarežģītu tālmetienu un izrāva savai komandai laimīgu uzvaru 97-96.

Paldies par veiksmīgu novada basketbola čempionāta norisi jāsaka Madonas novada pašvaldībai, tās sporta darba organizatoram Mārim Gailumam, basketbola klubam Madona, tās prezidentam Mārim Caunītim un Madonas pilsētas sporta centram!

                                    Čempionāta galvenais tiesnesis  Agnis Beķeris

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums