.

Kāla ezera Vidzemes balva – vindsērfingā.

iesūtīts: 2014.10.06 17:18
Mūs visus iepriecina saulainais rudens ar savām zelta krāsām, mēs reizēm dodamies uz Siguldu pastaigās. Taču mums blakus ir tāds dabas dārgums kā Kāla ezers. Tas ir skaists visu gadu. Sērfotāji īpaši priecājas pavasarī - par baltajiem ceļa līkumiem, kas ,no ezera skatoties, aizvijas uz augšu, un svaigo zaļumu, bet visvairāk par iespēju ķert vēju. Rudenim piemīt miera burvība. Iebrauciet ezerā rīta migliņā, vējš to padzenās un parādīsies lielās salas pilnā krāsu košumā, bet mazās peldošās salas - pelēcītes noenkurojušās seklumiņos.

  Vasara ezera krastos ir visaktīvākā, mums visiem patīk tur būt saulē, vējā un ūdenī. Jau vairāk kā 25 gadus Kālā notiek ikgadējās vindsērfinga sacensības. Tas ir ļoti demogrāfisks sports visos virzienos. Ar to var nodarboties gan jauni (šā gada sacensībās jaunākais -9 gadi), gan sirmgalvji ( šogad sirmākais - 73 gadi). Ar to nodarbojas gan jaunieši bez pastāvīgiem ienākumiem, gan cilvēki ar cienījamu biznesa pieredzi, un galu galā ar to nodarbojas visu gadu - tikai ziemā papildus ir ledus slieces. Vidzemes balva 2014 šogad pulcēja 33 sērfotājus. Prieks par jauniešiem, kas mācās un olimpiešiem, kas joprojām piedalās Kāla regatē. Šogad dāmu grupā uzvarēja olimpiete Ilona Grīnberga, kungu grupās - Alvis Ozoliņš un Gunārs Rozenbergs, bet Madoniešu grupā Aldis Zēmanis. 
       Madoniešu grupa ir īpašs stāsts. To ieskaitē ir to sportistu rezultāti, kas dzīvo, strādā vai dzimuši Madonas novadā. Šogad startēja 10 sportisti. Katru gadu šai grupai balvas nodrošina Madonas novada pašvaldība. Šī labā sadarbība ir jau vairāk kā 10 gadus. Sacensības palīdzēja nodrošināt Sia Kvarcs, Sia Pernod Ricard Latvia, Sia Kālezers, Sia Kālezera padome, Uldis Juška un Agris Ankravs, kā arī Vestienas skolas saimnieces. Ikgadējo zīmējumu konkursu bērniem krastā, jo daudzi sērfotāji ierodas ar ģimenēm, šogad nomainīja tēlniecības plenērs, ko noorganizēja Zigmunda Urtāna ģimene. Sacensību organizators Ivars Ankravs. Šogad kausi bija no Baltic Block, jo katru gadu tiek domāts par oriģinālām balvām, kuras reklamē mūsu novadu. Mūsu novadā ir ko redzēt!
      Klusās rudens pastaigās gar Kāla ezera krastu jūs bieži pavadīs gulbju ģimene, lapu čaboņa, viļņu mirdzums un zeltainās rudens krāsas. Izbaudiet Kāla ezera burvību!

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums