Madonas BJSS VEF LJBL čempionātā

iesūtīts: 2014.09.22 14:23
Agnis Beķeris treneris


     Madonas BJSS basketbola nodaļas vārdā sveicu jaunatnes basketbola spēlētājus, viņu vecākus, kā arī mūsu atbalstītājus ar jaunās sezonas sākumu!

     Latvijas Jaunatnes basketbola līga savu 23.čempionātu sāks ar jaunu ģenerālsponsoru –basketbola klubu „VEF Rīga” –, kura vārds tiek iekļauts arī līgas nosaukumā: VEF LJBL. Līgai ir jauns prezidents - Māris Martinsons. Vairāk nekā 20 gadu laikā Jaunatnes basketbola līga kļuvusi par stabilu vērtību Latvijas sportā.

     Esmu gandarīts, ka atbalsts jaunajiem basketbolistiem dod rezultātus, ko apliecina arī starptautiskie jaunatnes basketbola izlašu panākumi- šogad puišu U-16 valstvienības izcīnīta Eiropas čempionāta sudraba medaļa. Vēlreiz paldies sakām Madonas BJSS, SEB banka, firma „PRO Marex", „Skandibus", „MVR LUX", kuri atbalstīja jauno basketbolistu spēļu formu iegādi.

     2014./2015.gada sezonā VEF LJBL regulārajā čempionātā startēsim 8 vecuma grupās- U-19, U-17 un U-15 puiši spēlēs 2.divīzijā, U-16 komanda startēs 1.divīzijā, U-13 un U-12 piedalīsies Mini spēļu turnīrā un ļoti ceru, ka nokomplektēsim arī 2004.,2005.,2006.g.dz.zēnu komandas startam „Kārums kauss” izcīņas 4 posmos skolēnu brīvlaikos.

     Par VEF LJBL aktualitātēm tās direktors Edijs Eglītis saka : „Prieks, ka veiksmīgi noritējusi puišu pirmās divīzijas pāreja uz sistēmu Labākais pret labāko. Šosezon tā deva iespēju virslīgā spēlēt Saldus un Madonas, Kandavas un Siguldas komandām, kuriem tas nebūtu iespējams, ja būtu saglabāta iepriekšējā sporta skolu ieskaite. Šo novadu pārstāvji jau spēlē jaunatnes izlasēs un, esmu pārliecināts, drīzumā kandidēs uz vietu valstsvienībās.

 LJBL Nolikumā ieļauts jaunums – 2. un 3.augustā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā, kurā noskaidrosim arī jaunatnes čempionus vecuma grupās U17, U15 un U13. Šis basketbola paveids kļūst aizvien populārāks visā pasaulē un Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) iegulda gan līdzekļus, gan enerģiju tās popularizēšanā. Latvijas basketbolisti, kā FIBA dibinātāji un vairāku pirmo FIBA turnīru – Eiropas čempionāta, Eiropas klubu kausa izcīņas – uzvarētāji nedrīkst palikt nomaļus arī šajā reizē. Jo vairāk tāpēc, ka 3x3 basketbols paplašina jauniešu iespējas sasniegt augstākos rezultātus. Pludmales volejbola piemērs parāda, ka 3x3 basketbols varētu būt nelielas valsts lieliska iespēja sasniegt pasaules eliti.

Līdztekus spēlēm un treniņiem turpinājām arī sociālās aktivitātes. Piedalījāmies Lielajā talkā, sarīkojām kārtējo LJBL Talantu nedēļu, kā arī motivējām jaunos basketbolistus labi mācīties – gan īpašu apbalvojot sekmīgākos, gan arī nesekmīgajiem liedzot piedalīties finālturnīros un jaunatnes izlasēs. FIBA tiesneša Oskara Luča vadībā veiksmīgi darbojas jauno tiesnešu attīstības programma. Esam publicējuši pirmo digitālo grāmatu „LJBL 10+11+...”. Sadarbībā ar RTU Rīgas Biznesa skolu iedibināta stipendija LJBL audzēknim studijām prestižā bakalaura programmā “Vadīšana starptautiskos uzņēmumos”.

Gan līgas, gan dalībnieku interesēs ir pēc iespējas uzlabot sacensību kvalitāti. Tāpēc sadarbībā ar sporta skolām esam nodrošinājuši pilnu spēļu statistiku online režīmā puišu 1.divīzijas turnīra spēlēs. Tāpēc sadarbībā ar sportacentrs.com organizējam TV translācijas.

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionāts ir plašākās un sazarotākās jauniešu sacensības valstī.”

     Madonas BJSS basketbola nodaļa gaida jaunus audzēkņus –īpaši 1.,2.,3.,klases skolēnus un uz tikšanos basketbola laukumos!

     

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums