Didzis Zariņš – vicečempions spēkavīros

iesūtīts: 2014.08.20 08:45
2. augustā Ventspils promenādē un 3. augustā Liepājas pludmalē, norisinājās Raimonda Bergmaņa kausa izcīņa, kas vienlaikus bija arī šīs sezonas Latvijas spēkavīru čempionāta fināla posmi. Par Raimonda Bergmaņa kausu cīnījās desmit labākie atlēti no visas Latvijas: Mareks Leitis, Artis Plivda, Aivars Šmaukstelis, Magnuss Vucāns, Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs, Jānis Šleckus, Edgars Andersons, Oskars Martužans un, protams, Madonas novada pārstāvis - Didzis Zariņš.


     Pirmajā Latvijas spēkavīru čempionāta fināla dienā Ventspils promenādē atlētiem bija jāveic pieci vingrinājumi. Jau sacensību sākumā tika prognozēts, ka vissīvākā cīņa norisināsies starp Didzi Zariņu un Oskaru Martužanu.

     Vingrinājumā „Kerraterm”, ķerras stumšanā, pirmais nostartēja Oskars Martužans, Didzim ceturtais rezultāts. Spēcīgākais „Viensviens.lv” vikinga presē bija Didzis, ar 14 paceltām reizēm, bet Oskaram tikai 3 reizes un septītā vieta. Nissan Norde” automašīnas celšanā spēcīgākais izrādījās Oskars, paceļot auto 14 reizes, otrajā vietā Didzis ar 13 paceltām reizēm. Sportiska neveiksme Didzi piemeklēja vienā no viņa mīļākajiem vingrinājumiem – nēšu nešanā. Aizķeroties kājai tika zaudētas tik vajadzīgās sekundes un līdz ar to tikai trešais labākais rezultāts, bet Oskars pirmais. Pēdējais noslēdzošais vingrinājums sacensībās Ventspilī bija „ZZS” atlanta akmeņu celšana, kurā pārliecinoši uzvarēja Didzis, 39,3 sekundēs paceļot 6 akmeņus un tādejādi uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Oskaram Martužanam, paceļot 5 akmeņus, trešais labākais rezultāts. Pēc pirmās sacensību dienas kopvērtējuma tabulas augšgalā bija Didzis ar 44 punktiem, otrais Oskars Martužans ar 41,5 punktiem un trešais Aivars Šmaukstelis ar 35,5 punktiem.

     Otrajā super fināla dienā svelme Liepājas pludmalē nesaudzēja nevienu, tādēļ sacensības izrādījās pietiekami grūtas ikvienam spēkavīram, kurš piedalījās. Arī Liepājā atlētiem bija jāizpilda pieci vingrinājumi. Pirmais no tiem bija „Kerraterm” kamanu vilkšana, kurā kā pirmais nostartēja Oskars Martužans, otrais Didzis. Nākošais vingrinājums - „Fiskars”, krucifikss nepadodas ne Didzim, ne Oskaram, tomēr  labāk vingrinājumā veicās Didzim un Oskars Martužans tūlīt aiz viņa. Trešais vingrinājums atlētiem bija „Buderus” pietupieni. Didzim šajā vingrinājumā tikai 5.vieta, jo tiesneši pieņēma lēmumu, ka drīkst izmantot arī spectērpu, kura Didzim diemžēl nav. Oskaram šajā vingrinājumā arī tikai sestais rezultāts.

     Pēc pirmajiem trīs vingrinājumiem kopvērtējuma tabulā starpība starp Didzi un Oskaru 3,5 punkti. Ceturtais vingrinājums - mucu mešana, 4,2 m augstumā. Tas ir Oskara Martužana mīļākais vingrinājums, bet Didzim tas ne visai padodas. Tā mucu mešanā Oskars pirmais, Didzis ceturtais. Pirms pēdējā vingrinājuma „Rekordrallijs.lv” - mucu nešana no ūdens, punktu starpība bija sarukusi līdz minimumam. Didzis Oskaru apsteidz tikai par 0,5 punktiem un tas nozīmē, ka lai kļūtu par šī gada čempionu, pēdējā vingrinājumā ir noteikti vajadzīga uzvara. Tomēr uzvaru stafetē guva Oskars Martužans un tātad kopvērtējumā ar izcīnītiem 79,5 punktiem ieguva 2014.g. čempiona titulu. Didzim 78 punkti un vicečempiona tituls. Kā trešais ar 72,5 puktiem čempionātu beidza Aivars Šmaukstelis. Šie spēkavīri saņēma arī skaistus metālkalēja izgatavotus kausus no titulētā spēkavīra Raimonda Bergmaņa rokas.

     Kā pēc sacensībām atzina Didzis: „Šoreiz viss notika tā, kā tajā teicienā, ka sportā grūti kaut ko prognozēt. Vingrinājumos, kuros gaidīju labu rezultātu, negāja tik labi kā cerēts un otrādi. Neskatoties uz to, ka uzvarēju visos iepriekšējos spēkavīru čempionāta posmos, Liepājā uzvara aizslīdēja gar degunu. Tomēr sezonu vērtēju kā veiksmīgu. Šogad sezona bija ļoti gara, jo pirmie starti jau sākās februāra beigās, kad Latviju pārstāvēju Arnolda Švarcenegera festivālā ASV un martā Karību salās – spēkavīru čempionu līgas pirmajā posmā. Esmu pateicīgs saviem neskaitāmajiem līdzjutējiem un atbalstītājiem, it sevišķi Mārcienas pagasta pārvaldei un Madonas novada pašvaldībai.”

    Mēs lepojamies par Didža sasniegumiem. Novēlam viņam  izturību un veiksmi turpmāk. Lai gan Latvijas čempionāts ir beidzies, Didzi vēl sagaida starti Agra Kazeļņika rīkotajos šovos un sacensības ārpus Latvijas. 

                                                     

                                                      Izmantots materiāls no mājas lapas www.parstiprulatviju.lv

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums