PRO – KART 6.posma sacensības kartingā

iesūtīts: 2014.08.18 12:12
Madonas pilsētas kartinga trasē, 23.augustā, kurā tiks noskaidroti un apbalvoti sezonas uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji.

Pēdējais Pro-Kart posms tuvojas arī ar dažām nopietnām izmaiņām. Kā viena no tām – fināla posmā tiks ieviests 107% kvalifikācijas laika limits. Kā komentē sacensību galvenais organizators, Valdis Brutāns, tas nav darīts ar nolūku kādu nekavējoties ņemt nost no trases:“Tas tiek darīts tādēļ, lai sportistiem nebūtu pārsteigumu un apvainošanās. Tiesnešiem būs zināmi sportisti, kas kvalifikācijas braucienos uzrādījuši zemākos rezultātus. Šie sportisti arī būs informēti, ka viņi ir iespējamie kandidāti, kam brauciena laikā tiks parādīts zils karogs ar sarkanu krustu, kas nozīmē, ka nekavējoties jādodas uz boksiem.”Iespējams par pārsteigumu daudziem, sacensībās tomēr piedalīsies arī iepriekš diskvalificētais Raivo Luhse. Pro-Kart piektā posma padziļinātās tehniskās kontroles izskates laikā sportista kartinga karburatora regulējumi tika atzīti par neatbilstošiem, taču, veicot tehnisko noteikumu izpēti, tika atklāta pretruna noteikumu latviskajā un angliskajā versijā. Tā kā dikvalifikācija Luhsem tika piespriesta pamatojoties uz anglisko versiju, bet Pro-Kart sacensību pamatvaloda ir latviešu, lēmums par diskvalifikāciju tika atcelts.

Arī klašu sadalījums šoreiz atšķirsies. Piemēram, MicroMax klase šinī posmā startēs atsevišķi no Raket klases, kura startēs pie tautas klasēm. Kā jau iepriekš praktizēts citos Pro-Kart posmos, Open100 klase trasē dosies kopā ar Junior klasi, bet Open 125 startēs atsevišķi. Šobrīd kopvērtējumā DD2 klasē pirmajās trīs vietās ierindojas Ernests Veismanis, Armands Kančs un Kārlis Miķelsons. Junioru klasē pirmo vietu kopvērtējumā ieņem Veronika Golovacova, Madars Dīriņš ieņem otro vietu, taču trešajā vietā kopvērtējumā ir Gints Zvirbulis.

Prokart KZ2 klases kopvērtējumā pirmā vieta – Kaspar Kallasmaa, otrā – Denis Lebedev un trešā – Rytis Gumauskas. Taču KZ2 Master klasē pirmā vieta – Vitalijam Sakalovam, otrā – Aleksei Degtjarov, trešā – Aloyzas Cekavicius.

MicroMax klasē Rimmo Kadapik ieņem pirmo vietu kopvērtējumā, Mikhail Bychkov ieņem otro vietu, bet Mikus Jasevičs – trešo. MiniMax klasē pirmajā vietā kopvērtējumā ir Gaorg Koss, otrajā – Matvejs Makusins, bet trešajā – Kristians Rihters.

N125 klases kopvērtējumā kā pirmais ir Lauris Feldmanis, otrais – Valerijs Puisa, bet trešais kopvērtējumā – Mārtiņš Silenieks.

 Open100 klasē Rytis Bartusevicius ieņem pirmo vietu, Mindaugas Kestenis – otro, bet Vahur Vene – trešo vietu.

 Open125 klasē pirmajā vietā kopvērtējumā ierindojas Anatolij Berdnikov, otrajā – Kaspars Dambis, bet trešajā – Andis Feldmanis.

 RM DD2 klasē Haralds Garkaklis ieņem pirmo vietu, Mārtiņš Lapiņš– otro, bet Mārtiņš Šteinerts – trešo vietu.

 Turpretī RM DD2 Master klasē kā pirmais kopvērtējumā šobrīd atrodas Ilja Aloskins, otrais – Uldis Timaks un trešais – Juris Zālītis.

 RM Junior klasē Kaspar Korjus kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, Mihails Budovskis – otro, bet Rokas Baciuska – trešo vietu.

 RM Senior klases kopvērtējuma pirmajā vietā redzam Kairo Kivi, otrajā – Sten Dorian Piirimagi un trešajā – Robertu Strengu.

 Raket klasē Kristers Linde ieņem pirmo vietu kopvērtējumā, Daniels Kobals – otro, bet Lauris Laizāns – trešo vietu.

 Retro klases kopvērtējumā pirmās trīs vietas attiecīgi dala Arnis Seidlers, Oskars Zeila un Māris Aizsils. TK klases kopvērtējumā pirmajā vietā ir Krišs Jaunzemis, otrajā – Reinis Masulis, trešajā – Zigmars Zolmanis, bet TK Junior klasē pirmās trīs vietas kopvērtējumā dala Ralfs Kalniņš, Filips Emersons un Jelizaveta Aleksejeva.

Komandu kopvērtējumā pēc piektā posma pirmajā vietā ierindojas JTSVC, otrajā – Steinerts RT, bet trešajā vietā - komanda Kika Motorsport.

Šobrīd sacensties pieteikušies ap 60 dalībnieku, skaitam augot ik dienu. Braukt gribētāji ir aicināti pieteikties noslēdzošajam posmam līdz pat 20. augusta pusnaktij, aizpildot anketu Pro-Kart mājaslapā.

                                                                                    Edīte Garjāne

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums