Miera skrējiens viesosies arī Madonā!

iesūtīts: 2014.07.17 10:04
No 26. līdz 30. jūlijam (2014) jau 14. reizi miera skrējiena “Peace Run” Eiropas posma ietvaros Latvijā viesosies daudznacionālā skrējēju komanda, kas no 2014. gada februāra vairāk kā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļos visas Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci. 2014. gada skrējiena pasākumi paralēli noritēs arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Savā ceļā Miera Skrējiens (www.peacerun.org/lv/) pieskaras miljonu cilvēku dzīvēm. Skrējēji apmeklē tūkstošiem apdzīvoto vietu un tiekas ar tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, no rokas rokā nododot lāpu un daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli. Skrējēji apmeklē skolas, interešu un skrējēju klubus, kā arī vietējās un valsts varas institūcijas – visus, kas jūtas iedvesmoti tikties ar komandu un piedalīties savu iespēju robežās.

Skrējiena ceļā sportisti un nesportisti, bērni un vecāki, lieli un mazi tiekas, lai paskrietu kopā, nododot sadraudzības lāpu no rokas rokā, vai arī vienkārši paturētu to rokās, paužot savu labo gribu gaišākai pasaulei.

Mēs dzīvojam laikā, kad tik ļoti ir svarīga draudzības saišu veidošana Eiropas un visas pasaules kopīgajās mājās. Skrējiens ir taustāma izpausme cilvēces nepieciešamībai pēc draudzības un sapratnes un tā mērķis nav gūt peļņu vai veicināt kādu politisku vai reliģisku mērķu sasniegšanu, bet izcelt priekšplānā labo gribu starp cilvēkiem un nācijām. Tāpēc visdažādākie cilvēki piedalās šajā vēsturē garākajā un plašākajā stafešu skrējienā, kas iedibināts 1987. gadā. To iedvesmojis sportists, filozofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šri Činmojs (1931-2007), kurš patiesi ticēja tam, ka sports ir spēcīgs instruments pasaules harmonijas veicināšanā.

Skrējienam ir izteikuši atbalstu tādi pasaulē pazīstami cilvēki kā Nelsons Mandela, Mihails Gorbačovs, Māte Terēze, Karls Lūiss. Dr. Deividsons Hepberns, UNESCO

35. ģenerālkonferences prezidents, izteica savu atbalstu ar šādiem vārdiem: “Harmonijas skrējiena lāpa, kas tiek nodota no rokas rokā, ir iedrošinājusi miljoniem cilvēku visā pasaulē tiekties pēc pasaules vienotības un miera. [..] Es novēlu jums panākumus jūsu centienos.”

2012. gadā skrējiens svinēja savu 25 gadu jubileju un Latvijā sešu dienu laikā veica gandrīz 500 km, nesot ceļojošās uguns siltumu maija beigās virzienā no Igaunijas uz Lietuvu caur Vidzemi un Kurzemi. 2014. gadā skrējiens Latvijā noritēs no 26. līdz 30 jūlijam, tomēr šoreiz starptautiskā komanda (apmēram 15 cilvēku sastāvā) virzīsies no Igaunijas uz Lietuvu caur Vidzemes un Latgales reģioniem.


Piedalīties skrējienā – tas nav neviena pienākums. Skrējēju komandas biedri velta savus līdzekļus, laiku un labo gribu, lai paustu šo vienotības ideju un dalītos ar labāko, ko viņi var piedāvāt, ar skriešanas palīdzību. Tieši tāpat arī mums – sagaidītājiem – ir iespēja pasniegt labāko, kas ir mums, mūsu labo gribu, un dot mūsu Latvijas iedzīvotājiem iespēju kļūt par daļu no skrējiena un sajust sevi kā neatņemamu un neaizstājamu daļu no pasaules.

Skrējiena būtība ir ar skriešanas palīdzību savienot cilvēkus ar visām viņiem piemītošajām atšķirībām un ļaut sajusties katram kā svarīgai un neatņemamai daļai no pasaules ģimenes. Skrējienam nav oficiālu lielu sponsoru, un tā mērķis nav kādu politisku vai reliģisku ideju propagandēšana, bet drīzāk šo atšķirību izlīdzināšana, parādot, ka savā būtībā mēs visi esam vienlīdzīgi, skaisti un ka katrs atsevišķi un visi kopā mēs tiecamies pēc miera un harmonijas savā starpā. Skrējiena dalībnieki nes savu labo gribu un dalās ar to ar ikvienu, ko satiek, un dod iespēju ikvienam ielikt kādu daļu no sevis šīs idejas veicināšanā.


Programma Madonas skrējienam (iespējamas izmaiņas)
‌Programma sagaidot skrējiena dalībniekus 27.jūlijā un sākot skrējienu 28.jūlijā

Madonas pilsēta, Saieta laukums 1 – sagaidīšanas ceremonija 27. jūlijā 18:40

27.jūlijs

Vietējie sportisti/bērni/entuziasti sagaida komandu pie pilsētas robežas zīmes no Cesvaines puses (P37) ap 18:20

Kopīgs skrējiens līdz nozīmētajai sagaidīšanas ceremonijas vietai policijas eskorta pavadībā/Saieta laukums 1/ aptuveni 18:40

Komandas kapteiņa uzruna, simboliska lāpas un sertifikāta nodošana pilsētai tās pārstāvim.

Simboliska uzruna no domes pārstāvja.

Iepazīstināšana ar starptautisko komandu, komanda nodzied skrējiena himnu.

Vietējo sagaidītāju priekšnesumi.

Kopīga fotogrāfēšanās.

Lāpa tiek pakāpeniski nodota no rokas rokā visiem klātesošajiem.

28.jūlijs

            8:30 – skrējiena starts no Saieta laukuma 1.

‌ 

Ar Cieņu un cerībā uz Jūsu sapratni un atbalstu,

Miera Skrējiena Latvijas posma koordinatoru grupas vadītājs

 Gints Peleckis

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums