PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Tautas muzikantu biedrība līdz 4.februārim aicina pieteikt savu dalību XIV ZIŅĢĒTĀJU UN STĀSTNIEKU VAKARĀ

iesūtīts: 2016.01.12 09:41
Ziņģētāju un stāstnieku vakars jau kļuvis par tradicionālu pasākumu, uz kuru ziņģēt un stāstīt ierodas ap 200 dalībnieku. Tā mērķi ir popularizēt mūsdienu folkloru kā sabiedrības kultūras sastāvdaļu, veicināt tautas tradīciju saglabāšanu un pārmantojamības procesu, kā arī nodrošināt izglītošanas un pieredzes apmaiņas procesu starp ziņģētājiem un stāstniekiem. Ziņģētāju un stāstnieku vakarā piedalās latviešu un cittautu ziņģu un stāstāmas folkloras izpildītāji. Aicināti piedalīties:

  • Ziņģēt aicinām individuālos izpildītājus, ģimeņu ansambļus, vokālos ansambļus, folkloras kopas, lauku kapelas, tautas mūzikas ansambļus, nacionālo biedrību kolektīvus un citus interesentus;
  • Stāstīt aicinām visus interesentus vecumā no 16 gadiem.

Šogad pasākumam esam izvēlējušies tēmu „Katram prieki krājas…”, kur aicinām dalībniekus pašus izdomāt, apdomāt un izdziedāt šo tēmu caur vismaz 50 gadus vecām (jaunām), paaudzēs mantotām ziņģēm;

Stāstnieki aicināti stāstīt jocīgus, nerātnus, nopietnus, smieklīgus notikumu, anekdotes, atgadījumus, baumas utt. par minēto tēmā. Labs stāstnieks ir tas, kurš pat no nieka „izpūtīs” šausmīgu notikumu !!!

Nestāstam autoru literāros darbus (piemēram, fragmentus no rakstnieku, dzejnieku, feļetonu rakstītāju darbiem utt.). Nedziedam komponistu dziesmas (piem., R.Paula, U.Stabulnieka u.c.).

Pieteikuma anketā lūgums norādīt visu informāciju par izpildāmo repertuāru.

Ziņģētāji izpilda tikai 2 dziesmas, uz skatuves nekomentē izpildāmo dziesmu un nestāsta dziesmas vēsturi, to visu jāuzraksta Pieteikuma anketā un koncerta vadītāji izstāstīs skatītājiem un klausītājiem. Ziņģes izpildāmas tikai akustisko instrumentu pavadījumā.

Stāstnieka priekšnesuma ilgums tikai līdz 7 minūtēm, stāstniekam obligāti sevi jāpiesaka (piem.,  nosaucot vārdu, uzvārdu vai kādu savu iesauku vai vārdu un no kurienes; nevar būt bezpersonisks stāstītājs; jāpiesaka arī, ko tad īsti stāstīs. (Piem.,  esmu Pēteris no Kaunatas, manas vecmammas stāsts par to kā pie viņas precinieki brauca. Viss pašu stāstnieku ziņā; vēlams sevi vizuāli neietērpt citā tēlā, jo stāstnieks jau ar to ir izcils, ka viņš ir pats un prot likt sevī klausīties publikai).

PIETEIKUMUS GAIDĀM LĪDZ 4. FEBRUĀRIM!!!!!

PIETEIKUMA ANKETA

Tradicionāli ziņģētāji un stāstnieki saņems balvas:
Stāstniekiem - 1 skatītāju simpātiju balva, 1 pasākuma organizētāju balva, 1 festivāla dalībnieku vērtējuma balvas (paši sevi nevērtē), sponsoru balvas.
Ziņģētājiem - 1 skatītāju simpātiju balva, 1 pasākuma organizētāju balva, 1 festivāla dalībnieku vērtējuma balvas (paši sevi nevērtē), sponsoru balvas.

PASĀKUMA NORISE:
13.februārī Viļānos, Viļānu kultūras namā
‌15.00 - 18.00  -  Ziņģējam un stāstam;
‌IZMAIŅAS KONKURSA ORGANIZĀCIJĀ!!!
‌18.30 - 19.15 Ziņģē un stāsta lietuvieši un igauņi, (viesi nepiedalās konkursā)
‌Ziņģē un stāsta 2015.gada festivāla Visvislabākie ziņģētāji un visvislabākais stāstnieks (nepiedalās šī gada konkursā, bet piedalās izvērtēšanā, piešķirot organizatoru balvu);
19.15 - 19.45 Sumināšana un  balvas;
19.45 - Varēs izlocīt kājas dančos.

‌Papildinformācija:

‌Viļānu kultūras nams,
‌Margarita Cakula
‌e-pasts: vilanu_kn@inbox.lv, tālr.nr.: 28662346.

‌Tautas muzikantu biedrība,
‌Iveta Dukaļska
‌e-pasts: ivetadukalska@inbox.lv, tālr.nr.: 29167594.

‌Foto no biedrības arhīva: Barkavas folkloras kopa "Madava".

‌Informāciju iesūtīja: Tautas muzikantu biedrības valdes priekšsēdētāja Iveta Dukaļska.
‌Mob.tālr.: 00 371 29167594.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja  
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums