Biedrība „Madonas invalīdu atbalsta centrs”

iesūtīts: 2017.08.29 12:24
Biedrība „Madonas invalīdu atbalsta centrs” izveidota 2000.gada 2.novembrī. Pirms tam 12 gadus organizācija darbojās kā Latvijas invalīdu biedrības Madonas rajona nodaļa. 2005.gadā pārreģistrēta kā Biedrība. Biedrība atrodas Madonā, Parka ielā 4.

Organizācijas galvenais mērķis ir: attīstīt sociālās atstumtības riska grupas – cilvēku ar invaliditāti motivāciju iesaistīties sabiedriskajā dzīvē, mācīties apgūt jaunas prasmes un attīstīt iepriekš apgūtās, dot iespēju savstarpēji kontaktēties sociāli mazāk aizsargātajiem, palielinot viņu ticību sev, uzlabojot viņu zināšanas.Kad cilvēks ir viens ar savu problēmu, viņš vai nu sadzīvo,cīnās pretī, vai arī padodas tai. Kad viņam ir blakus cilvēki ar tādām pašām problēmām, ir iespēja salīdzināt un analizēt, izvēlēties labāko risinājumu savai problēmai. Ir iespēja ne tikai ņemt no citiem, bet arī dalīties – ieklausīties citos, just līdzi, izteikt savu viedokli, kopīgi meklēt atbildes un rast risinājumus. Ir vajadzīgs tikai kāds, kas uzrunā un aicina kopā ar citiem veidot interešu grupu, kurā cilvēki paši veido šīs grupas mikroklimatu. 
Vairāku realizēto projektu finansējums (Nīderlandes fondi, LSIF, pašvaldības, KIF, nodibinājums „Ziedot”) izmantots, lai ar radošu pieeju tiktu sniegta palīdzība sociālā ziņā vismazāk aizsargātajam slānim (invalīdiem, pensionāriem, maznodrošinātajiem, bezpajumtniekiem).
Tāpēc Madonas invalīdu atbalsta centrs organizē aktivitātes cilvēkiem ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļiem, piedalās Sociālā dienesta darbā ES paku izdalē un nakstpatversmes bezpajumtniekiem darbības nodrošināšanā. 
Jau no 2001.gada sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru tiek veidotas subsidētās darba vietas cilvēkiem ar invaliditāti.
Ar Madonas novada pašvaldības finansiālu atbalstu katru gadu tiek organizēti vairāki pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļiem: Lieldienu pēcpusdiena, izstāde „Rudens veltes”, Starptautiskās invalīdu dienas atzīmēšanas pasākums, ekskursija uz Rīgu un teātra izrādes apmeklējums, Ziemassvētku pēcpusdiena.
Ir kļuvis par tradīciju jau ilgus gadus Madonā organizēt Latvijas invalīdu Vidzemes zonas sporta sacensības – 2 dienu pasākums.
Biedrība koordinē sociālās sfēras nevalstisko organizāciju darbu Parka ielā 4, Madonā.
Laba sadarbība ir izveidojusies ar Madonas novada pašvaldības Sociālo dienestu, kas atbalsta biedrību, nodrošinot ar telpām organizācijas darbībai.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums