Madonas novads gatavs svētkiem

iesūtīts: 2018.06.05 15:17
Ir atlicis nedaudz vairāk par mēnesi, līdz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuru centrālās aktivitātes notiks no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam Rīgā. Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē un sāksies ar svētku gājienu un atklāšanas pasākumu 1. jūnijā.

Madonas novadu svētkos pārstāvēs 39 amatiermākslas kolektīvi, kopā gandrīz 900 dalībnieku. Deju lieluzvedumu “Māras zeme” izdejos 24 novada deju kolektīvi, noslēguma koncertā “Zvaigžņu ceļā” piedalīsies 8 novada kori. Bez šiem diviem centrālajiem notikumiem, svētku ietvaros 7. jūlijā Brīvdabas muzejā notiks folkloras diena, kurā piedalīsies Madonas kultūras nama folkloras kopa “Vērtumnieki”, kokļu mūzikas koncertā “Stīgo brālīt! Stīgo māsiņ!” 5. jūnijā Dailes teātra lielajā zālē piedalās J. Norviļa Madonas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis un Madonas kultūras nama koklētāju ansamblis “Rasa”. ‘Rasa” piedalīsies arī kokļu mūzikas nakts koncertā “Skaņu raksti”. Madonas kultūras nama pūtēju orķestris 4. jūlijā piedalīsies koncertos, kas ieplānoti baznīcās, 6. jūlijā Dižkoncertā Esplanādē, kā arī noslēguma koncertā 8. jūlijā Mežaparkā. Kā liels gods, Madonas pūtēju orķestrim, ir dalība pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertā “Pieskāriens laikam” 3. jūlijā koncertzālē “Lielā Ģilde”, uz kuru uzaicināti 5 labākie Latvijas pūtēju orķestri, tai skaitā madonieši. Un vēl, - pavisam noteikti īkšķis par savējiem jātur arī 2. jūnijā, kad  Madonas pūtēju orķestris piedalīsies svētku fināla konkursā.

Sarkaņu pagasta tautas nama “Kalnagravas” senioru deju kolektīvs “Labākie gadi”,  Madonas pilsētas kultūras nama Tautas deju ansamblis “Vidzeme” un senioru deju kolektīvs “Atvasara”, pēc skašu rezultātiem ir izvirzīti dalībai deju koncertam “Vēls simts gadi dejai”, kas notiks “Arēnā Rīga” 2. jūlijā,  un kurā tiks izdejotas tautā iemīļotas dejas vairāku garu desmitu garumā. Šiem kolektīviem tās būs papildus mēģināju dienas un atbildība, godam pārstāvēt novadu, kopā ar pašiem labākajiem Latvijas deju kolektīviem.

Madonas novads tiks pārstāvēts arī Tautas lietišķās mākslas izstādē “Radītprieks”, kas no 29.06.-26.08. būs skatāma izstāžu zālē “Rīgas Mākslas telpa”. Izstādei vērtēšanu komisija ir izvirzījusi vairākus darbus no “Sarkaņu Amatu skolas” dalībnieku veikuma. Tāpat novads tiks pārstāvēts arī vokālo ansambļu ielu koncertos Vecrīgā, kas notiks 7. jūlijā. Uzaicinājumu piedalīties ielu koncertos ir saņēmuši Sarkaņu jauktais vokālais ansamblis “Rondo” un Dzelzavas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Variants”. Abi ansambļi ar labiem panākumiem startējuši reģionālajās skatēs, iegūstot I pakāpi, un jau vairākus gadus ir labāko Latvijas vokālo ansambļu vidū.

Kā ierasts daudzu gadu garumā, mūsu novada svētku dalībnieki, mitināsies 3. Valsts Ģimnāzijā, pašā Vecrīgas sirdī, un kā jauna mājvieta būs Rīgas internātpamatskolā Šmerļa mežā, netālu no tirdzniecības nama “Alfa”. Tam par iemeslu ievērojams dalībnieku skaita palielinājums, salīdzinot ar 2013.gadu (200 dalībnieki). Atliek vien noprecizēt dažus sīkums, lai svētku laiks gan dalībniekiem, gan organizatoriem būtu veiksmīgs un pozitīvām emocijām piepildīts.



Informāciju sagatavoja:
‌Valda Kļaviņa
‌svētku koordinatore Madonas novadā

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums