Latvijas iedvesmas stāsti vietnē TUESI.LV

iesūtīts: 2017.06.26 14:02
Latvijas iedvesmas stāstu vietnē TUESI.LV publicēts video, kas veidoti Latvijas valsts simtgades svinību programmas ietvaros. Tajos - arī Madonas novada stāsti.

Līga Jātniece - Lubāna mitrāja informācijas centra vadītāja.
Cilvēkiem vajadzētu sevi sajust kā daļu no dabas un saprast, ka tu esi daļa no kaut kā lielāka. Cilvēki vēlas uzzināt vairāk un atgriežas pie mums nepārtraukti. Tas ir skaisti, ka cilvēki kustās – ne tikai dabas aizsardzībā un vides izglītībā, bet daudzās jomās,” saka Līga Jātniece – Lubāna mitrāja informācijas centra vadītāja Madonas novadā.

“Šis ir laiks, kad Latvijai augt, kad labās lietas varētu notikt. Cilvēkiem ir ļoti skaidri jānosprauž savas vērtības – lielie “dūži”, uz kā turēties katram individuāli un balstīties sabiedrībai kopumā. Tad apkārt notiekošajā burzmā mēs spētu būt stabili savā apziņā,” ir pārliecināta Līga.

“Man ļoti liekas, ka katrs cilvēks ir Latvija. Nav tāda “kāds” – tu pats esi ļoti atbildīgs par to, kur tu esi un ko tu dari. Tavi lēmumi, rīcība, domas, viedoklis un radītā sajūta veido Latviju,” uzsver Līga.

“Mēs Latvijā dzīvojam ļoti labi, esam kā Dieva ausī. To, ka mums iet labi, uztveram ļoti pašsaprotami. Tas ir jānovērtē.”

VIDEO


‌Liena Hačatrjana - Madonas biznesa inkubators.
“Reģionos dzīvo stiprākie cilvēki, jo, lai šeit dzīvotu labi un kaut ko panāktu, ir jābūt diezgan lielam iekšējam gara spēkam. Vienmēr vieglāk ir aiziet uz vietu, kur vide tev piedāvā vairāk iespēju un ir vieglāk kaut ko sasniegt,” atzīst Liena Hačatrjana, kura strādā Madonas biznesa inkubatorā.  

Katrs cilvēks konstruē pasauli sev apkārt. Tā ir katra paša atbildība, kādu informāciju mēs ielaižam sevī un caur kādām “brillēm” skatāmies. Ja tev nepatīk vide, kurā tu esi, tā ir tava atbildība to mainīt. Daudzi cilvēki nobīstas no lēmuma pieņemšanas par pārmaiņām,” saka Liena. 

“Jābūt iekšējam spēkam noticēt pašam sev. Tas, ko mēs mācām – kļūdies un pēc iespējas ātrāk labo savas kļūdas,” uzsver Liena. 

“Tas ir būtiski, ka mums ir sava identitāte, dažādu kultūru mijiedarbība to ir veidojusi un bagātinājusi. Latvijas cilvēki ir patriotiski, it sevišķi Madonā. Mums ir svarīgi, ka mēs uzturam un nepazaudējam latvisko.” 


‌VIDEO



Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos.

Video veidots projekta "TUESI.LV Latvijas simtgadei" ietvaros, kuru īsteno biedrība “NEXT” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. TUESI.LV ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Papildus informācija: Projekts “TUESI.LV”, info@tuesi.lv, 22382139


Informāciju iesūtīja: V.Brūveris, "TUESI.LV" projektu vadītājs 

Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums