Neformālās pilnveidošanās iespējas Bērzaunes jauniešiem.

Tā domā daži Bērzaunes jaunieši, kas tika iesaistīti projektā „ Nāc un sāc”:

  • Apmeklēju dažas aktivitātes pie Ineses Zīles un uzskatu, ka jauniešiem tas bija noderīgi, jo varēja apgūt lietas, par kurām nerunā skolā, bet dzīvei tās bija noderīgas, piemēram, konfliktu risināšana utt.
  • Uzskatu, ka ir nepieciešamas šādas nodarbības, jo tā jaunieši tiek iesaistīti dažādās aktivitātēs un viņi ierauga jaunas dzīves perspektīvas, par kurām, varbūt iepriekš nemaz nebija aizdomājušies.
  • Man patīk visvairāk stila nodarbības, jo tur mēs uzzinām visu, kas mums interesē un kā arī to, ko nemaz nebiju zinājusi.
    Jā,- būtu vēl labāk, ja būtu vairāk nodarbību, nu tieši stila nodarbību.
  • Būtu riktīgi labi, ja būtu vēl kāda deju nodarbība, pilnīgi vienalga kāda stila!
  • Man projektā” Nāc un Sāc „vislabāk patika nodarbības, kuras saistītas ar sporta spēlēm, atrakcijām un nodarbības pie Ievas, tajās mēs varam parunāties, un skolotāja ir ļoti jauka pret mums. Patika garie izbraucieni, uz visu dienu.
    Jo tajos ir nodarbības, visai dienai.
  • Es piedalījos visās aktivitātēs pie Ineses Zīles, kuras notika B&JA "Rīts" telpās. Šīs nodarbības man likās interesantas, jo varēju uzzināt daudz ko jaunu gan par sevi, gan par citiem. Domāju, ka šīs nodarbības patiktu ikvienam, jo tā tu vari vairāk iepazīt pats sevi.
  • Visu laiku esmu domājusi, kaut ātrāk es izaugtu liela un kļūtu pieaugusi, bet pēc vienas nodarbības sapratu, ka nemaz to tik ļoti negribu.

Jaunieši ar projekta speciālistu palīdzību ir uzzinājuši daudz jauna, piemēram, kas ir meditācija, kas ir vecuma īpatnības- saskarsme, konfliktu risināšanas prasmes, uzzināja, kas piestāv, iemēģināja tehniskas ierīces-izvirpojot metāla detaļas līdz priekšmetam un daudzas citas lietas.

Vērojot jauniešu gatavību iesaistīties nodarbībās, viņu pašvērtējumu, nākas secināt, ka viņi pret sevi ir paškritiski un bieži vien sliktās īpašības var nosaukt vairāk kā labās. Vecākiem un skolai vairāk jāpievērš uzmanība vērtībām bērna audzināšanā.

Bērzaunes grupas koordinatoram ļoti gribējās tikties ar vecākiem, jo vecāki ir tie cilvēki, kam ir jāmotivē bērni pieņemt vienu vai otru lēmumu apmeklēt vienu vai otru nodarbību, piedalīties aktivitātēs vai nedarīt neko.

Tā -tika organizēta Ģimenes diena. Lūdzām projekta jauniešu vecākus atnākt, lai iepazīstinātu ar projekta mērķiem un aktivitātēm. Atsaucība nebija tāda, kā gaidījām. Patiesi gribu pateikties tiem, kas atrada laiku un atnāca. Šī tikšanās bija kā laba savstarpējā iepazīšanās, jo dalījāmies katrs ar savu prieku par savu bērnu un arī rūgtumu, kas mūs nomāc. Gribu teikt, ka ir cilvēki, kas ir gatavi palīdzēt ( uzrakstot projektus, piesaistot finansējumu), jauniešiem augt, bet to ir grūti izdarīt, ja pieaugušie izturas ar vienlīdzību - uzskatot, ka tā ir laika nosišana.

Liels prieks, ka tā nedomā visi, jo uz jautājumu - ko Jūs sagaidāt no šī projekta?

vecāki cer uz šī projekta pozitīvu ietekmi, lai jaunieši iegūtu dzīves pieredzi, padomu, parādītu sevi un apskatītu citus.

Šīs ir iespējas apgūt jaunas prasmes jauniešiem. Nodarbības nav tendētas uz kādas programmas apgūšanu vai regularitāti. Tā ir iespēja neformālā veidā uzzināt par sevi vairāk un sevi pilnveidot.

Gribu pateikt lielu paldies par šo iespēju gan Vivitai Vecozolai, kas piedāvāja šo iespēju izmantot Bērzaunes jauniešiem, gan visiem pasniedzējiem, kas pabija un vēl būs kopā ar mums līdz augustam Bērzaunes jauniešu centrā „ Rīts”, kā arī Bērzaunes pagasta pārvaldei par transportu un atsaucīgajam šoferītim Normundam.

Ar savām pārdomām un viedokļiem dalījās Bērzaunes pagasta pārvaldes, jaunatnes lietu speciāliste Anita Aizstrauta un Bērzaunes jaunieši.

14.06. 2011.


 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums