Aktīvs tūrisms – vilinoša nākotne Madonā

Projekts īstenošanas termiņš

2008 - 2011

Projekta mērķis:

Galvenais projekta mērķis ir palielināt Madonas un Polvas teritoriju pievilcību vietējo un aizrobežu viesu acīs paaugstinot aktīvā ziemas tūrisma un atpūtas klāstu

Projekta specifiskais mērķis

  • Spēcināt starptautisku sadarbības saišu veidošanos starp dažādām interešu pusēm aktīvajā tūrismā, kas balstīta uz vienotu stratēģiju un mārketinga plāniem.
  • Palielināt sezonālās pieejamības kvalitāti un piedāvājumu pilnveidojot slēpošanas infrastruktūru – tradicionālo sektoru;
  • Izveidot profesionālo prasmju apmaiņas programmu tūrisma jomā starptautiskas sadarbības līmenī;
  • Palielināt jauniešu interesi aktīvās ziemas atpūtas jomās

Finansējums

Projekta kopējās izmaksas: 200717,31 Ls

Projekta ieviešanas gaita

  •  Skolēni apmaiņas programmas ietvaros ir viesojušies gan Igaunijā (Latviešu skolēni), gan Latvija (Igaunijas skolēni

Viesojas sadrabības partneri no Polvas 

Iepriekš jau informējām, ka projekts ir guvis Igaunijas — Latvijas programmas apstiprinājumu, kā arī finansējumu. Liels atbalsts plānotā izpildē ir ES fondu līdzfinansējums, kas sastāda apjomīgus 85%.

Madonas pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters izteica savu sajūsmu par to, ka projekts ir apstiprināts un šajā tikšanās reizē var sākt faktisku darbu, salikt punktus uz „i”. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem šoreiz bija vienošanās par nākamām tikšanās reizēm, jo šo informāciju publicēs sadarbības partneru — Madonas pilsētas domes un Põlvas lauku rajona pašvaldības — mājas lapās, lai iedzīvotāji zinātu par projekta progresa gaitu.

Madonas BJSS direktors Voldemārs Šmugais pastāstīja, ka šīs teorētiskās tikšanās un vizītes esot nepieciešamas, taču viņš ar nepacietību gaidot, kad sākšoties praktiskie apmaiņas braucieni: — Ziemas sezonā viesosimies Igaunijā, nākamā gada vasarā viņi brauks pie mums. No projekta šajā gadījumā iegūst abas iesaistītās puses, jo dažos aspektos igauņi ir „mums priekšā”, bet citos — mēs esam attīstītāki. Abi partneri ir ieinteresēti. Uzskatu, ka ziemas atpūtas iespēju ziņā mēs Madonā esam arhaiskāki un igauņi mūs ir krietni pārspējuši. Taču pie mums savukārt ir asfaltēti celiņi, trases, tāpēc vasaras atpūtas iespējas salīdzinoši ir mūsu trumpis. Projekta ietvaros pilnveidosim arī ziemas atpūtas iespējas Madonā.

Vidzemes attīstības aģentūras projektu vadītāja Sarmīte Slišāne uzsvēra projekta nozīmību: — Šī projekta mērķis ir attīstīt „aktīvo tūrismu” un veselīgu dzīvesveidu Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju vidū, piesaistot reģionam vairāk tūristu, uzlabojot slēpošanas infrastruktūru un tūrisma mārketingu Madonas un Põlvas teritorijā. Šo reģionu atrašanās vietas ir ļoti izdevīgas aktīvā tūrisma attīstībai — slēpošanai, jo ziemas šeit ir garas. Projekts rada stabilu pamatu tūrisma attīstībai Madonā un Põlvā, kas sniedz papildus ieguldījumus arī iedzīvotāju sociālajā un ekonomiskajā labklājībā.

Madonas novads vienmēr ir bijis slavens ar iespējām ziemā aktīvi atpūsties, taču tagad, pēc projekta realizācijas, arī pati pilsēta kļūs atpazīstamāka un konkurētspējīgāka. Projekta ietvaros notiks ne tikai sadarbības partneru un iesaistīto pušu tikšanās, bet arī festivāli — konferences Latvijā un Igaunijā, nometnes jauniešiem (tūrisma pakalpojumu sniedzējiem), kā arī tiks pilnveidota sadarbība starp Latvijas un Igaunijas ziemas sporta veidu cienītājiem un apmācīti tūrisma jomā strādājošie, lai paaugstinātu kvalifikāciju un ieviestu darbā jaunākās metodes.

Lai realizētu iecerētos mērķus, neapšaubāmi, ir nepieciešams uzlabot infrastruktūru un modernizēt tehniku aktīvā tūrisma bāzē; Madonas sporta un atpūtas sporta bāzē tiks uzstādīti 2 sniega lielgabali un  iegādāts retraks.

Projekta kopējais budžets ir 475 990 EUR, bet Eiropas Savienības fondu finansējums abu pašvaldību sadarbības programmai — 404 591,50 EUR. No šīs summas ES naudas ieguldījums Madonas pašvaldībai — 242 755,75 EUR, Põlvas pašvaldībai — 161 835,75 EUR.

Četru cilvēku delegācija no Põlvas viesojās Madonā; atbildes vizītē uz Igauniju madonieši dosies jau 21. augustā.

Project EU30113
Calendar of activites_Madona
Prezentācija
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums