Madonas novadā ir pabeigta atkritumu izgāztuvju rekultivācijas 2.kārta



 


 

Darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.5.1.2.1. apakšaktivitātes „Normatīvo aktu prasībām neatbilstošo izgāztuvju rekultivācija” ietvaros, ar ES Kohēzijas fonda finansējumu, 2012. gada decembrī tika pabeigta Madonas novada atkritumu izgāztuvju „Pērles” Mētrienas pagastā, „Lauski” Vestienas pagastā, „Vālēni” Liezeres  pagastā un „Siliņi” Kalsnavas pagastā rekultivācija,  oktobrī tika pabeigta Madonas novada atkritumu izgāztuvju „Kalnieši” Ļaudonas pagastā un „Dubītes” Barkavas pagastā rekultivācija.

Izgāztuvju rekultivācijas būvdarbus veica SIA „Rubate”, būvuzraudzību veica SIA „Ģeoplus”, autoruzraudzību veica SIA „Geo Consultants”.

Vestienas pagasta atkritumu izgāztuves „Lauski” rekultivācija izmaksāja 17786,12 Ls .  

Mētrienas pagasta atkritumu izgāztuves  „Pērles” rekultivācija izmaksāja 15537,96 Ls.

Ļaudonas pagasta atkritumu izgāztuves „Kalnieši” rekultivācija izmaksāja 27908,33 Ls,

Kalsnavas pagasta atkritumu izgāztuves „Siliņi” rekultivācija izmaksāja 43142,68 Ls.

Liezeres pagasta atkritumu izgāztuves „Vālēni” rekultivācija izmaksāja 24326,86 Ls.

Barkavas pagasta atkritumu izgāztuves „Dubītes” rekultivācija izmaksāja 12846,33 Ls.

Atbilstoši katras izgāztuves rekultivācijas projektam tika samazināta izgāztuvju platība sastumjot atkritumus vienkopus kaudzē. Sastumto un noblīvēto atkritumu kaudzi pārklāja ar pretfiltrācijas slāni un auglīgās grunts slāni. Tika savākti izkliedētie atkritumi no pieguļošās teritorijas, kā arī veikta apkārtējās teritorijas planēšana un apzaļumošana.

 Lai nepieļautu iespējamo izgāztuvju tālāku ekspluatāciju,  pie katras izgāztuves ir uzstādīts informējošs uzraksts par izgāztuves slēgšanu  un ierobežota iekļūšana tajā.

Pateicoties ES Kohēzijas fonda finansējumam un ieguldot pašvaldības līdzfinansējumu, ir novērsts vides piesārņojums, ir sakopta un apzaļumota izgāztuvju teritorija, uzlabota apkārtējās vides kvalitāte un ainava.

Ieguldījums Tavā nākotnē!

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums