PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ar koru koncertu ieskandināti Madonas pilsētas svētki! (2016-FOTO)

iesūtīts: 2016.06.02 10:13
Madonas pilsētas 90.jubilejas svinības tika atklātas trešdien, 1. jūnijā ar koru koncertu „Dziesmas tinu kamolā..”, kas veltīts pirmajiem skolēnu koru svētkiem, kas pirms 150 gadiem notika Madonas novadā.

Dziesmu diena sākās jau plkst.11.00 Lazdonas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, vietā, kur 1866.gadā mācītājs Rūdolfs Guleke kopā ar Kārli Pētersonu sarīkoja Bērnu svētkus, kuros piedalījās visas 5 draudzes skolas ar 200 skolēniem. Svētku norise tikusi organizēta vairākās daļās- sākums Lazdonas baznīcā, pēc kā sekojis gājiens uz aptuveni 2,5 km attālo mācītājmuižu. Pagājušajā gadā Lazdonas mācītājmuižā tika uzstādīts XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku galvenā mākslinieka Ivara Mailīša vides objekts „Latvija skan”.

Leģendārā Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģenta Haralda Medņa (1906-2000) mājās „Dzintaros” (Praulienas pag.) tika atklāta izstāde „Pirmā skolēnu dziesmu diena un tās nozīme Latvijas izglītības un kultūras kontekstā”, kā arī notika piemiņas brīdis kora un simfoniskā orķestra diriģenta Arta Kumsāra (1942-2013) atdusas vietā Vistiņlejas kapos.

Pēc tam Lazdonas mācītājmuižā tika ieskandināts XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku vides objekts „Latvija skan”.

Plkst.18.00 Saieta laukumā notika jau pieminētais koncerts, pēc kā ar uzstāšanos priecēja folkgrupa"Rikši"

Dziesmu dienā piedalījās 860 dalībnieki no Ādažu, Cēsu, Ērgļu, Gulbenes, Limbažu, Lubānas, Madonas, Ogres, Strenču, Valkas un Varakļānu novadiem (kori), kā arī Madonas un Gulbenes pūtēju orķestri.

Madonas pilsētas svētki tiks svinēti līdz 5.jūnijam ar bagātīgu un interesantu kultūras, sporta un atpūtas programmu. 

Foto: Dāvis Veckalniņš 

E.Miķelsone

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums