PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Atzīmējot akcijas „Baltijas ceļš” 25.gadadienu, Madonā notiks Latvijas Senioru koru svētki

iesūtīts: 2014.08.18 15:47
2014.gada 23.augustā pulksten 16.00 Madonas pilsētas estrādē notiks Latvijas Senioru koru svētki. Koncerta iecere ir pieskarties akcijas „Baltijas ceļš” tēmai, savai zemei un saknēm, nākotnei. 15 kora dziesmas, to starp „Mosties agri, Madona” (Madonas himna), „Līgo dziesmas”, „Savās mājās, savā tēvijā” un „Vecpiebalgas ūdensrozes” izskanēs vienojoties 1130 dziedātāju balsīm. Madonas deju apriņķa dažādu paaudžu tautisko deju kolektīvi papildinās koncertu ar repertuāru no deju klasikas - „Sudmaliņas”, „Spriguļi” - līdz pat jaunradei - „Rūgtin, rūga”, „Gavilēšana” un citām.

Koncerta laikā Madonas pilsētas kultūras nama senioru jauktais koris „Mantojums” un diriģente Ināra Stepāne nodos tālāk senioru koru ceļojošo dziesmu karogu, kas no XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem 2013.gadā bijis Madonas kora pārziņā. Nākamie ceļojošo karogu saņems Alūksnes tautas nama jauktais koris „Brūklenājs” ar diriģenti Sarmīti Brīdaku - Eliasi. Noslēgumā visi koncerta dalībnieki vienosies dziesmotā aplī, lai, ietverot visu Madonas estrādi, aizdegtu Baltijas ceļa atceres ugunskuru.

Senioru koru svētkos piedalīsies 41 koris no visas Latvijas - 13 sieviešu kori, 28 jauktie kori un Valmieras politiski represēto vīru koris „Baltie bērzi”, kā arī 2 pūtēju orķestri un 7 Madonas deju apriņķa tautisko deju kolektīvi. Koncerta mākslinieciskie vadītāji - Bruno Cabulis un Daiga Galeja, deju virsvadītāja Maija Rijniece, koncerta režisore Ināra Cakule.

Pulksten 18.00 ikviens aicināts uz balli, kur spēlēs Cesvaines pūtēju orķestris un Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas orķestris.

Ieeja bez maksas.

Latvijas Senioru koru svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Madonas novada pašvaldība.



Foto: I.Znotiņš

Informāciju sagatavoja: Latvijas Nacionālā kultūras centra Sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika
67228985, 26443166
inga.bika@lnkc.gov.lv
www.lnkc.gov.lv

Ievietoja:
Inga Arāja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums