PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Jūlija beigās Ventspilī notiks Latvijas Amatierteātru salidojums

iesūtīts: 2014.07.04 09:56
No 2014.gada 25. līdz 27.jūlijam Ventspilī norisināsies XIII Latvijas Amatierteātru salidojums. Ventspils pilsētā un novadā tiks spēlēti 39 no aizvadīto gadu veiksmīgākajiem Latvijas amatierteātru iestudējumiem - dažādi pēc žanra, formas, attēlotā laikmeta, kā arī izteiksmes līdzekļu izvēles. „Trīs dienas vairāk nekā 2000 dažādu profesiju ļaudis, kuriem pasaules uztvere un atklāšana caur teātri ir aizraušanās un dzīves nepieciešamība, piepildīs Ventspili un Ventspils novadu ar savu azartu un prieku,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru eksperte Dace Vilne.

Ikviens aicināts apmeklēt arī pasākuma atklāšanas IESPĒLES ar jūru un sauli piektdienas, 25.jūlija vakara saulrietā Ventspils pludmalē, salidojuma PRIEKŠSPĒLES teātra izrāžu kostīmu un tērpu izstādēs un visu salidojuma dalībnieku PIESPĒLES teatrālajā paklājā Ostas ielas promenādē.

Lai gan amatierteātri ir arī Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieki, tik plaša kopā būšana tikai un vienīgi teātra spēlētājiem notiek reizi četros gados.

Salidojuma norise www.dziesmusvetki.lv, Ventspils pilsētas domes Kultūras centra mājas lapā www.kulturascentrs.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas mājas lapā www.ventspils.lv .

XIII Latvijas Amatierteātru salidojumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ventspils pilsēta sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību.

Atbalsta Latvijas Televīzija, Apollo.lv, SIA „Kurekss”, Užavas alus, Ventspils Brīvostas pārvalde, SIA „Moller Auto Ventspils” un SIA „HART auto”.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem
03.07.2014.

Foto: publicitātes foto.

Informāciju sagatavoja un iesūtīja:
Inga Bika
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālais kultūras centrs
67228985, 26443166
inga.bika@lnkc.gov.lv
www.lnkc.gov.lv

Ievietoja:
Inga Arāja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums