.

Šonedēļ Rīgā notiks pašdarināto tērpu skate „Radošais nemiers”

iesūtīts: 2014.05.13 16:40
2014.gada 15. un 16.maijā pulksten 18.00 visi interesenti aicināti uz Rīgas centrālās bibliotēkas mākslas un mūzikas nodaļu Brīvības ielā 49/53, 2.stāva zālē, kur notiks dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skate „Radošais nemiers”. Rokdarbi joprojām ir modē - to apliecinās skates dalībnieki, kas skatītājiem piedāvās dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Skatē būs redzami pašausta auduma kostīmi un mēteļi, filcēti mēteļi, apmetņi un šalles, smalka, ažūra tamborējuma vasaras jaciņas un citi tērpi. Skatei pieteikti gan bērnu un pieaugušo, gan sieviešu un vīriešu tērpi. Žūrija vērtēs darbu oriģinalitāti, kvalitāti, tehnisko izpildījumu un sarežģītību, kā arī tērpa estētiku.

Skatē piedalās Tautas lietišķās mākslas studijas „Dzilna” (Limbaži), „Bārbele”, „Austra”, „Kamene”, „Rītausma”, „Irbi”, „Cēre” (Rīga), „Kursa” (Liepāja), „Bēne” (Bēne), „Avots” (Dobele), „Vīgrieze” (Sigulda), „Sagša” (Gulbene), „Vīkale” (Ventspils), Skrīveru pulciņš „Putnu kalns”, Tautas tērpu centrs „Senā klēts”, Baibas Balodes tautas lietišķās mākslas studija „Atkalnis”, Latvijas Amatniecības kameras tekstilnieku ģilde un meistare Rita Bričkus.

„XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku laikā 2013.gada vasaras karstumā ar lielu skatītāju interesi izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” notika pašdarināto tērpu skate, kurā piedalījās dalībnieces ar vairāk nekā simts dažādiem tērpiem. Skates rīkotājiem radās doma atkārtot pasākumu ar iespēju studiju, pulciņu, kopu un biedrību dalībniecēm parādīt savus darinājumus plašākam interesentu lokam,” par ideju veidot pašdarināto tērpu skati stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

„Arī skates norises vieta nav izvēlēta nejauši. Rīgas centrālās bibliotēkas telpas ir bijušās šūšanas un trikotāžas izstrādājumu ražošanas apvienības „Rīgas modes” ēkā. Uzņēmums dibināts 1979.gadā, apvienojot uzņēmumus „Siluets” un „Līga”. „Rīgas modēs” ietilpa arī vismodernākais izstrādājumu ateljē „Daile”. Uzņēmumā tika izgatavoti gan standartizētie šūšanas un trikotāžas izstrādājumi, gan tērpi pēc individuālā pasūtījuma. Skates norises vieta ir interesanta arī no kultūrvēsturiskā viedokļa, jo telpās ir saglabāts savdabīgs, ēkas celšanas gados tapis griestu noformējums un apgaismes ķermeņi,” uzsver Linda Rubena.

Pašdarināto tērpu skati „Radošais nemiers” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas centrālo bibliotēku un Latviešu tautas mākslas savienību.

Paldies modeļu aģentūrai „Vacatio”, kā arī mācību centram „Elisanda” par friziera un vizāžista darbu!

Informācija plašsaziņas līdzekļiem
13.05.2014.

Informāciju sagatavoja un iesūtīja:
Inga Bika
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālais kultūras centrs
67228985, 26443166
inga.bika@lnkc.gov.lv
www.lnkc.gov.lv

Ievietoja:
Inga Arāja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums