PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Zemessardzes koris “Stars” un Mārtiņš Brauns aicina uz kompozīcijas “Daugava” atskaņojumu Madonā

iesūtīts: 2019.04.29 10:47
Turpinot pasākumu ciklu “Madona laiku lokos”, Madonas pilsētas kultūras namā notiks tematisks pasākums ar moto "Latvijas armijai 100".

Latvijas armija tika izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi. Atceroties nozīmīgos vēsturiskos notikumus un godinot Latvijas armijas simtgadi, pasākumā uz notikumiem un cilvēkiem, kuri saistīti ar Latvijas armiju Madonas novadā, atskatīsies vēsturnieks Indulis Zvirgzdiņš. Prezentāciju pasākumam gatavo Dainis Misiņš un Elvijs Trops. Savā pieredzē par Zemessardzes izveidošanu un tās aktualitātēm dalīsies Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš.

Zemessardzes koris “Stars”, mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Ārija Šķepasta vadībā, atskaņos Mārtiņa Brauna kompozīciju “Daugava” ar Raiņa vārdiem, pie klavierēm būs pats mūzikas autors. “Koncerta dalībnieki vēlas sniegt klausītājiem iespēju izjust un izprast patriotisma vēstījuma būtību, un Mārtiņa Brauna komponētā “Daugava” ir viens no atbilstošākajiem piemēriem. Kompozīcijai, kas cieši saistīta ar neatkarīgas Latvijas valsts izveidošanu 20.gadsimta sākumā, un ceļu uz neatkarīgas valsts atgūšanu gadsimta beigās, ir literāra un kultūrvēsturiska nozīmē” - tā diriģents Ārijs Šķepasts.

Pasākumu rīko Madonas pilsētas kultūras nams sadarbībā ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju. Tā norisi atbalsta Zemessardze.
                                
Ieeja bez maksas.

Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama atpūtas pasākumu organizatore Aija Špure.
‌Mob.tālr.: 00 371 26102796.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums