PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Muzeju nakts “Mirkli apstājies!”

iesūtīts: 2017.05.09 18:26
Laika rats nerimstoši griežas - kas šodien jauns, rīt vecs un atkal jauns, un atkal vecs. Laiks - tā ir šī gada Muzeju nakts tēma, kas šogad notiks 20.maijā. Ņemot vērā tēmu, nemitīgo laika ritumu un to, ka muzejs jau pats par sevi cenšas saglabāt to, ko laiks var pazudināt, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs šajā naktī aicinās “Mirkli apstāties!”.

Šajā naktī atklāsim jaunu tematisko izstādi, kas veltīta elektrifikācijai Madonas novadā. Tā būs izstāde, kurā varēs palūkoties, kā laiks ietekmējis dažādu sadzīvē izmantojamu lietu un priekšmetu pārmaiņas, kā elektrības atklāšana un izmantošana mainījusi mūsu ikdienu. Turklāt vasarā apritēs 85 gadi, kopš darbu sāka pirms Ķeguma lielākā Latvijas ūdens spēkstacija - Aiviekste, tādēļ izstādē varēs izzināt arī Aiviekstes spēkstacijas vēsturi.


Foto: Brīvslūžu būvēšana līdzās spēkstacijas ēkai, ap 1931.gadu.

Muzeju naktī aicinām ikvienu muzeja apmeklētāju iesaistīties aktivitātēs un dažādās radošajās darbnīcās, būs iespēja piedalīties lielās gleznas “Ogle” veidošanā, iemūžināt sevi vai sev tuvos fotostudijā “Tējas laiks”, piedalīties Madonas Bērnu un jauniešu centra radošajā priekšnesumā “Tikšanās uz laika ceļa” un kā lieli, tā mazi varēs izmēģināt roku “Zīmēšanas skolā”.

Nakts laikā piedāvāsim noskatīties dokumentālo filmu “To atceras tikai vilcieni” (režisors Jānis Putniņš), bet vēlāk - improvizācijas teātri “Speeele”.

Būs iespēja aplūkot izstādes: “Daudzveidība vienotībā” no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, “Elektrifikācija Madonas novadā”, “ALUNĀNS Juris” un pastāvīgo ekspozīciju “Madonas novada arheoloģija”, kā arī virtuālo ekspozīciju “Madonas novada senvēsture”.

Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē Sarkaņos atklāsim ekspozīciju “Svari un mēri”. Kā jau Muzeju naktī, arī šeit noritēs dažādas aktivitātes: “Galdauta klāšana”, “Tēja cauri laikiem”, darbosies foto darbnīca “Fotomirklis muzejā”, visu vecuma apmeklētāji varēs izbaudīt “Skolēnu spēles stundu starpbrīžos”.

Tiekamies Muzeju nakts aktivitātēs muzeja Izstāžu zālēs (Skolas iela 10a) un Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē Sarkaņos 20.maijā no pulksten 18:00 līdz 01:00.

Vairāk informācijas, zvanot uz Madonas muzeja Izstāžu zālēm: 64823844, 26102225 vai
rakstot uz e-pastu: z.grinvalde@madona.lv.
Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuves krājuma glabātāja Inese Sudāre. Mob.tālr.: 26579716.

Plašākai informācijai sekot līdzi muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv un sociālajos portālos: www.facebook.com/muzejsmadona un www.twitter.com/muzejsmadona.



‌Informāciju sagatavoja un iesūtīja:
‌Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums