PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas kultūras namā viesosies Goda teātris ar izrādi “Bļitka”

iesūtīts: 2017.02.20 10:33
2016.gada oktobrī neatkarīgajā Goda teātrī (Liepājā) pirmizrādi piedzīvoja dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugas “Bļitka” iestudējums. Ar šo izrādi “Goda teātrī” debitēja režisors Dž.Dž.Džilindžers, strādājot kopā ar aktieriem Egonu Dombrovski (kurš šogad saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu kā Gada labākais aktieris par izrādi “Ziloņcilvēks” Liepājas teātrī) un Kasparu Godu. Izrādei tapt palīdzējis arī mākslinieks Varis Siliņš.

Ieguvis milzīgu skatītāju atsaucību Liepājā, kur izrāde tiek spēlēta pārpildītās zālēs, Goda teātris izrādi jau piedāvājis noskatīties arī ārpus savas pilsētas robežām - jau nospēlētas vairākas izrādes Bauskā, Blīdenē, Salaspilī, Salacgrīvā un citās pilsētās. Ieplānotas viesizrādes arī Rīgā un Valmierā, bet 26.martā iestudējumu būs iespējams noskatīties arī Madonas pilsētas kultūras namā.

Šis stāsts ir par divu vīriešu sarunu
, kura nevarēja nenotikt, lai arī sākās šķietami nespeciāli. Jānis un Zigmārs satiekas uz aizsalušā Liepājas kanāla - viens uz ledus dzīvo jau nedēļu, iekārtojis sev kārtīgu bļitkotāja telti, otrs - dodas pašam nezināmā virzienā pēc samērā vētrainas nakts “Fonteinā”. Viens ir pārguris no ģimenes dzīves pienākumiem un atbildības uzņemšanās pārējo priekšā, otrs cenšas aizmukt no lēmumu pieņemšanas, ka nu taču beidzot tā kā būtu jāsāk dzīvot pieauguša vīrieša dzīve - ar bildinājumu un bērniem. Rezultātā - pārliecinot viens otru par to, kā tad labāk būtu rīkoties, viņi atbild tieši uz sev būtiskajiem jautājumiem par to, kā būt.

Teātra kritiķe Līvija Dūmiņa savā recenzijā laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze” par iestudējumu rakstījusi: “Lomas sadalītas tā, ka pēc temperamenta pieguļ aktieriem kā speciāli šūts uzvalks, un var redzēt - katrs savā jūtas ļoti labi. Un tā arī spēlē. Garšīgi. Bļitka ir izrāde tautai labākajā šī vārdu savienojuma nozīmē. Laba izklaide, un to caurvijušais jēgas slānis ir pietiekami biezs, lai uz tā varētu bļitkot - noķert kādu domu, kurā pakavēties.”

“Veiksmes formula ir divu ļoti labu aktieru iesaistīšana projektā, kas viņiem abiem patīk. Saturīga izklaide, viens īsts veču gabals,” tā recenzijā izrādi raksturojis teātra kritiķis Atis Rozentāls.

Izrādes tapšanu atbalstījis VKKF fonds.

Madonas pilsētas kultūras namā 26.martā pulksten 15:00.
Ieejas maksa: 8.00, 10.00, 12.00 EUR.
Iepriekšpārdošana: "Biļešu paradīzes" un kinoteātra "Vidzeme" kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv .



‌Informāciju iesūtīja: Mēs no Goda teātra.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums