PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Krītošā akmens projekts. Pasaule. Eiropa. Prognozes

iesūtīts: 2017.02.10 16:07
Neparastā izstāde „Krītošā akmens projekts” (The Rock Project) ir franču mākslinieka Lorāna Grizeļa (Laurent Grisel) lielformāta plakātu izstāde - 2600 gadu veca Bībeles pravietojuma par pasaules vēstures gaitu stāsts mūsdienu mākslas valodā. Senā pravieša Daniēla grāmata īpaši izceļas citu pravietisko rakstu starpā ar tajā atklāto pasaules vēsturisko notikumu secību. Jau 27 gadus Londonā dzīvojošais Franču multiplikācijas filmu mākslinieks vairs nedarbojas šajā žanrā, bet atrod iedvesmu Bībeles notikumu atspoguļošanā caur mākslu.

Saskaņā ar mākslinieka vārdiem: “Kā māksliniekam man tas ir bezgala interesanti, jo Bībele ir neizdibināma. Neviena cita grāmata nav tik dziļa. Tā satur bezgala daudz vēsturiskus faktus, kurus šodien apstiprina neskaitāmi arheoloģiskie izrakumi”.


Viens no izstādes galvenajiem mērķiem ir parādīt pasaules lielvaru vēsturiski - hronoloģisko secību, sākot no varenās Bābeles, kurai seko Medo-Persija, tad senā Grieķijas un Romas impērijas. Mūsu ēras 476 gadā tika gāzts pēdējais Romas imperators. Pateicoties jaunizveidotai reliģiski - politiskai varas struktūrai Konstantinopolē, impērijas austrumu daļa joprojām saglabāja stabilitāti, bet tā nekad vairs tā arī nekļuva par pasaules lielvaru.

Saskaņā ar Bībeli, vīru, kurš atklāja pasaules nākotnes notikumus vairāk kā 600 gadus pirms mūsu ēras, sauca Daniēls. Vēsturiskie materiāli apstiprina - Daniēla pravietotais vienmēr piepildījās. Pat nesenā vēsturē ir bijuši mēģinājumi veidot vienotu Eiropu, bet ne Hitleram, ne Napoleonam tas neizdevās. Arī mūsdienu modernā Eiropa nav bez plaisām kā politiskām tā ekonomiskām.

Ar mākslinieku sarunājās un materiālu sagatavoja Dzintars Geide.

Latvijā izstāde pabijusi Daugavpilī, Rīgā Latviešu biedrības namā un Ērgļos Saieta namā.

Madonas novada bibliotēkā no 8.februāra pulksten 13:00 līdz 25.februāra pulksten 15:00.
“The Rock Project” izstāde gaidīs jūs, lai runātu par vēsturisko, patreizējo un gaidāmo. Uz tikšanos!


Daugavpilī.


Rīgā.


Rīgā.

Informāciju iesūtīja: Egita Berele.
Mob.tālr.: 00 371 29113263.

Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums