PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas novada pašvaldības aicinājums Černobiļas AES seku likvidēšanas dalībniekiem un to tuviniekiem

iesūtīts: 2017.01.02 14:07
Iekšlietu ministrija ir izveidojusi īpašu Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmi. Lai tiktu godināti arī Madonas novada iedzīvotāji, Madonas novada pašvaldība ir atbalstījusi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka, ar Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka piemiņas zīmi apbalvotā Daiņa Kļaviņa iniciatīvu apzināt Černobiļas AES seku likvidēšanas dalībniekus no bijušā Madonas rajona teritorijas un izvirzīt arī viņus apbalvošanai.

Uz šo brīdi ir apzināti 47 Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieki. Visi nepieciešamie dokumenti ir nosūtīti Iekšlietu ministrijai un VSIA “Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca” Aroda un radiācijas centram izskatīšanai.

Madonas novada pašvaldība ir nosūtījusi Iekšlietu ministrijai arī lūgumu izskatīt iespēju godināt Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekus, pasniedzot Piemiņas zīmes svinīgā pasākumā Madonas pilsētas kultūras namā, un gaida Apbalvošanas komisijas un IeM attiecīgos lēmumus, jo pasākuma datumu nosaka Iekšlietu ministrij. Par Piemiņas zīmes piešķiršanu tās saņēmējam Iekšlietu ministrija paziņos personīgi, informējot par Piemiņas zīmes pasniegšanas norises vietu un laiku.

Madonas novada pašvaldība aicina līdz 2017.gada 10.janvārim atsaukties Madonas novada teritorijā dzīvojošos Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekus, kuri vēl nav aizpildījuši un iesnieguši apliecinājumu - iesniegumu, un sazināties ar pašvaldības pārstāvi zvanot uz tālruņiem: 64860579, 27868891.

Apliecinājuma - iesnieguma forma un Iekšlietu ministrijas piemiņas zīmes Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku godināšanai nolikums ir pieejami tiešsaiste: www.iem.gov un www.madona.lv.

Apliecinājums - iesniegums
Iekšlietu ministrijas piemiņas zīmes Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku godināšanai nolikums


Informāciju apkopoja un sagatavoja:
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
Kultūras nodaļas galvenā speciāliste
kultūras darba organizatore
Tālr.: 64860579, 27868891
E-pasts: inga.araja@madona.lv
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums