PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Tikšanās ar rakstnieci Ingu Ābeli

iesūtīts: 2016.10.21 17:41
„… apkārt tik stingi ziemīgi lauki, naidīgi visam siltajam, visam dzīvajam”, bet mēs jūs laipni aicinām ceturtdien, 27. oktobrī plkst. 17:00 Madonas novada bibliotēkā uz VKKF atbalstītā projekta „Rakstnieka darbistaba: tikšanās ar latviešu literātiem Madonas reģionā” trešo tikšanos. Šoreiz viesos gaidām rakstnieci, dramaturģi un dzejnieci Ingu Ābeli...

Pirmā tikšanās aizritēja augustā ar rakstnieci Gundegu Repši, septembrī - Dzejas dienu mēnesī tikāmies ar Māru Zālīti. Šoreiz gaidām ikvienu interesentu, kas seko līdzi Ingas Ābeles darbistabā paveiktajam. Daudzus lasītājus ir uzrunājis autores romāns „Klūgu mūks”. 2014.gadā romānam piešķirta Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā, „Literatūras gada balva 2014” kā gada labākajam prozas darbam, saņemta arī Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks 2014".

Tikšanās varētu būt saistoša un interesanta tiem lasītājiem, kuri savulaik ir lasījuši I.Ābeles stāstu grāmatas: Akas māja, Sniega laika piezīmes, Kamenes un skudras; romānus: Uguns nemodina, Paisums; sekojuši līdzi dienasgrāmatām un ceļojumu aprakstiem grāmatā Austrumos no saules un ziemeļos no zemes; baudījuši dzeju un dzejprozu izdevumos: Nakts pragmatiķe un Atgāzenes stacijas zirgi.

Īpašs autores veikums ir arī dramaturģijā. Atgādnei viņas lugas: „Tumšie brieži”, „Dzelzszāle”, „Jasmīns”, „Skola”, „Sala”, „Labās asinis”. Daudziem noteikti atmiņā I.Ābeles lugas „Aspazija. Personīgi” izrāde Jaunajā Rīgas teātrī, kurā galveno lomu spēlē mūsu novadniece Baiba Broka.

I.Ābeles darbi tulkoti franču, dāņu, lietuviešu, zviedru, slovēņu, čehu valodās.

Kaut gan ir brīvdienas, aicinām arī latviešu valodas un literatūras skolotājas atvēlēt mirkli laika, lai ieklausītos autores teiktajā un rakstītajā.

Ieskaņai: „ - tu apmaiņā pret esamības sāpēm saņem maizes smaržu. Suņa miklo degunu pie savas kājas. Tavu bērnu acu skatienu. Putnu barotavu. Lai tas tevi iepriecē, saka šī uztieptā, negribētā, milzīgā izdevība - dzīve.” (I.Ābele „Paisums”).

Aicinām uz tikšanos!                                                                                                    

Madonas novada bibliotēkā 27.oktobrī pulksten 17:00.
Ieeja bez maksas.




Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre Sarmīte Radiņa.
Mob.tālr.: 00 371 28674251.
Tālr.: 648 21050.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums