PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

22.oktobrī iepazīsim madoniešus!

iesūtīts: 2016.10.11 11:05
Šogad, Madonas 90 jubilejas gadā, vēlamies aizsākt ikgadēju jaunu pasākumu “Neparasti parastie madonieši”. Sarīkojuma laikā iepazīsimies ar cilvēkiem, kuri kādā veidā ir saistīti ar Madonu. Kāds šeit ir mācījies, cits dzimis, strādā vai dzīvo. Bet, galvenais - katram no uzaicinātajiem dalībniekiem ir kāda interesanta aizraušanās, hobijs vai citāda dzīves uztvere ārpus ikdienas ritma, kas savā veidā jau ir neparasti, jo tas nav nemaz tik vienkārši atrast un piepildīt savus sapņus un intereses. Tam ir nepieciešama liela apņēmība, cīņas un nemiera gars...

Pozitīvi gaišā gaisotnē atraktīvā Māra Grigaļa vadībā pasākuma gaitā gaidāmi dažādi pārsteigumi gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Būs gan dziesmas, dejas, videosižeti par “neparasti parastajiem madoniešiem”. Kafejnīcas telpā un foajē varēs apskatīt radošo dalībnieku veikumu - gleznu, rokdarbu un seno Madonas bilžu izstādes.


Šoreiz iepazīsim deputātu - motokrosistu Agri Lungeviču, vecmāti - frizieri Lilitu Ķauni, miesnieku un uzņēmēju - gleznotāju Ivaru Veiguru, gleznu izšuvēju - visu jauno radošo ideju izzinātāju Vinetu Meistari, celtnieku - seno bilžu un atklātņu kolekcionāru Ilmāru Strodu, sievieti - dzīvesprieku Dainu Gaili - dzeju, dziesmu zinātāju, ar prasmi dziedināt, dabas enerģijas pārpilnu, kuras lielākais talants ir nesavtīgi dot.

Pasākumā “Neparasti parastie madonieši” izskanēs arī  komponista Valta Pūces „Saules dziesmas” pirmatskaņojums - veltījums Madonas 90-gadei jauktā kora “Madona” izpildījumā. Esam uzzsākuši vēl vienu jaunu tradīciju ceļā uz Madonai 100 - jaundarbu tapšanu koriem, kas balstīti uz Madonas novadā pierakstīto tautasdziesmu bāzes, kas noslēgtos ar dziesmu krājuma izdošanu vai varbūt pat mūzikas ierakstu albumu. Dzirdēsim arī jauno Madonas daudzsološo grupu “Četri vienā”,  kuru dziesmas iekaro klausītāju sirdis jau radio. Koncertā iepriecēs arī Madonas mazie dejotāji “Pipariņi”.

Madonas pilsētas kultūras namā 22.oktobrī pulksten 18:00.
Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu atbalsta Madonas novada pašvaldība.


Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule.
Mob.tālr: 00 371 26339045.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums